Πρόκριση με «πεντάρα» η Αργεντινή, νίκη θρίλερ η Χιλή
Ο Λιονέλ Μέσι μπήκε ως αλλαγή με τη συμπλήρωση μίας ωρας αγώνα της Αργεντινής με τον Παναμά στο Σικάγο και πέτυχε χατ-τρικ (68΄,78΄, 87΄) για να οδηγήσει την ομάδα του στο θριαμβευτικό 5-0. Η κάτοχος του τίτλου Χιλή επικράτρησε δύσκολα 2-1 της Βολιβίας με... σκανδαλώδη τρόπο, με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 90+8΄ (!) και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση.
Ο Λιονέλ Μέσι μπήκε ως αλλαγή με τη συμπλήρωση μίας ωρας αγώνα της Αργεντινής με τον Παναμά στο Σικάγο και πέτυχε χατ-τρικ (68΄,78΄, 87΄) για να οδηγήσει την ομάδα του στο θριαμβευτικό 5-0.
Εως τότε το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0 (Οταμέντι 7′), αλλά ο «βασιλιάς Λίο» αποφάσισε να απαντήσει πειστικά στην πρόσφατη τοποθέτηση του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν έχει την προσωπικότητα να γίνει ο ηγέτης της «Αλπισελέστε».
Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από τρία γκολ εναντίον του Παναμά, αλλά η αρχή έγινε και η Αργεντινή προκρίθηκε στους ημιτελικούς, με τον κουμπάρο του Μέσι, Σέρχιο Αγουέρο, να κλείνει το σκορ στο 90΄.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Τάτα Μαρτίνο): Ρομέρο, Μερκάντο, Οταμέντι, Ρόχο, Φούνες Μόρι, Μασεράνο, Αουγκούστο Φερνάντες (61΄ Μέσι), Ντι Μαρία (43΄ Λαμέλα), Γκαϊτάν, Μπανέγκα, Ιγκουαΐν (76΄ Αγουέρο)
ΠΑΝΑΜΑΣ (Γκάμπριελ Γκόμες): Πενέδο, Μπαλόι, Λουίς Ενρίκες, Ματσάδο, Μίλερ, Γκόμες, Κούπερ (76΄ Αρόγιο), Κιντέρο, Γοδόι, Πέρες (75΄ Τεχάδα), Πιμέντελ (20΄ Καμάργκο).
Νίκη στο…98′ η Χιλή
Δεν στέκεται καλά η Χιλή ως κάτοχος του Copa America και αυτό αποδείχθηκε και εναντίον της αδύναμης Βολιβίας στο Φόξμπορο της Μασαχουσέτης. Η κάτοχος του τίτλου επικράτρησε δύσκολα 2-1 με… σκανδαλώδη τρόπο, με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 90+8΄ (!) και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση. Ο ηγέτης της ομάδας, Αρτούρο Βιδάλ, ήταν αυτός που ευστόχησε στο πέναλτι, ενώ είχε ανοίξει το σκορ στο 61΄. Ενδιάμεσα ισοφάρισε για τους Βολιβιανούς ο Κάμπος.
ΧΙΛΗ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Μπράβο, Ίσλα (76΄ Φουενσαλίδα), Μεδέλ, Χάρα, Μποσζούρ, Βιδάλ, Ερνάντες, Αράνγκις, Αλέξις Σάντσες, Πινίγια (58΄ Βάργκας), Ορεγιάνα (58΄ Πουτς)
ΒΟΛΙΒΙΑ (Χούλιο Σέζαρ Μπαλντιβιέσο): Λάμπε, Σααβέντρα, Εγκίνο, Έντουαρντ, Γκουτιέρες, Μπεχαράνο, Άρσε (54′ Ραμάγιο), Μέλεαν, Κάστρο (58′ Κάμπος), Σμέντμπεργκ-Νταλένσε, Ντουκ (82΄ Βεϊσάγα)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το colpo grosso των Ιταλών για να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο τένις (pics)
- Οι άγονες (διαιτητικές) γραμμές του Λανουά
- Μίλιτσιτς: «Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό – Είναι γελοίο»
- Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας
- Σάκοτα: «Θα πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι στην επίθεση»
- Δεν το πιστεύουν οι οπαδοί της Λίβερπουλ – Χαμός μετά τις δηλώσεις του Άρνε Σλοτ
- Ο «αρεστός» Κολόμπο, ο Σότσα, το σκάνδαλο «Frode Sportiva» και το Champions League…
- ΑΕΚ – Άρης Betsson 87-81: Δυσκολεύτηκε, αλλά έκανε το 1-0 η Ένωση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442