Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον ουρανό του ΟΑΚΑ η φανέλα με το νούμερο 13 του Διαμαντίδη

Στον ουρανό του ΟΑΚΑ η φανέλα με το νούμερο 13 του Διαμαντίδη

Τα αστέρια λάμπουν στον ουρανό και κάπως έτσι πρόκειται να φερθεί η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον «μύθο» του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Οι «πράσινοι» μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της ομάδας, Παναγιώτη Τριαντόπουλου, γνωστοποίησαν την ειλημμένη απόφαση να αποσύρουν τη φανέλα με το νούμερο 13! Διαμαντίδης: «Νιώθω ευλογημένος». Δ. Γιαννακόπουλος: «Τους έκανε όλους μάγκες».

Τα αστέρια λάμπουν στον ουρανό και κάπως έτσι πρόκειται να φερθεί η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον «μύθο» του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Οι «πράσινοι» μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της ομάδας, Παναγιώτη Τριαντόπουλου, γνωστοποίησαν την ειλημμένη απόφαση να αποσύρουν τη φανέλα με το νούμερο 13!

Ως ελάχιστη τιμή στην προσφορά του αρχηγού, το «τριφύλλι» θα κρεμάσει στον ουρανό του ΟΑΚΑ, τη φανέλα του «3D», την οποία δεν φορέσει ποτέ ξανά κάποιος άλλος αθλητής του Παναθηναϊκού.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση από την πλευρά του συλλόγου, όπως ακριβώς είχε κάνει μερικά χρόνια πριν και για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη (αποσύροντας τότε τη φανέλα με το νούμερο 4).

Συγκεκριμένα ο κ. Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο της παρουσίασης ενός ντοκιμαντέρ προς τιμή του αρχηγού της ομάδας, δήλωσε: «Γνωρίζοντάς τον και μαθαίνοντας περισσότερα γι’ αυτόν καταλαβαίνεις τι χρειάζεται ένας αθλητής, ένας επαγγελματίας γενικότερα, για να μείνει για πάντα στην ιστορία. Δεν είναι μόνο το ταλέντο του.

Το ήθος του, η ομαδικότητα του, η αφοσίωσή του στο σύνολο και ο αδαμάντινος χαρακτήρας του, δημιούργησαν ένα πρότυπο αθλητή και ανθρώπου. Ένα πρότυπο που πρεσβεύει πλήρως την κουλτούρα και τη σύγχρονη ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Ως τέτοιο πρότυπο αναγνωρίστηκε όχι μόνο από τους συμπαίκτες του και τους φίλους της ομάδας, αλά και από τους αντιπάλους καθώς κι απ’ το σύνολο του αθλητικού κόσμου. Όλα τα ωραία, όμως, έχουν ένα τέλος.

Ο μεγάλος αρχηγός αποφάσισε να σταματήσει την ένδοξη καριέρα του. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ξεκινά από σήμερα με την προβολή του ντοκιμαντέρ-αφιερώματος, μία σειρά ενεργειών που θα κορυφωθούν το φθινόπωρο με την απόσυρση της φανέλας με το νούμερο 13».

Διαμαντίδης: «Νιώθω ευλογημένος»

Λίγη ώρα μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ προς τιμή του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν έκρυψε ότι θα του λείψει ο Παναθηναϊκός και με δύο λέξεις περιέγραψε τα συναισθήματα που τον διακατείχαν κατά την προβολή της ταινίας: «Συγκίνηση και περηφάνια». Ο «3D» είπε μεταξύ άλλων: «Είχα πολλά χρόνια να δω πλάνα που ήμουν μικρός. Πρόκειται για ανθρώπους που αγαπώ. Είδα φίλους που έχω να δω καιρό. Ήταν κάτι πολύ όμορφο και αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν περίμενα να πάει έτσι η ζωή μου και η καριέρα μου. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές, πραγματικά νιώθω ευλογημένος. Ήταν κάτι πολύ όμορφο. Μέσα σε ένα ντοκιμαντέρ 55′ βλέπεις όλη την πορεία που έκανε ένας αθλητής για να φτάσει εδώ που έφτασε. Πιο πολύ χάρηκα για τα πλάνα που ήμουν μικρός στην Καστοριά, δεν τα είχα δει καν. Τα άλλα τα έχουμε δει είναι πρόσφατα».

Αναφερόμενος στα πειράγματα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της ταινίας, τόνισε: «Έχω μια εμμονή με το μπουφάν μου και με την Καστοριά, αλλά ο «Σάρας» το παρατράβηξε, εκεί με την λίμνη!». Κατέληξε λέγοντας: «Δεν υπάρχει κανένα απωθημένο. Ήταν πάρα πολύ ωραίο που έμεινα στον Παναθηναϊκό 12 χρόνια, που προσέφερε όσα ήθελα, δεν έχω κανένα παράπονο και είμαι ευτυχισμένος. Ο Παναθηναϊκός θα μου λείψει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, θα μου λείψουν τα πάντα. Όταν έχεις έναν τρόπο ζωής και έρχεσαι σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό… Θα μου λείψει, έτσι είναι η ζωή, προχωράει. Όποτε μπορώ θα πηγαίνω στο γήπεδο. Είναι καλοκαίρι τώρα, δεν μπορώ ακόμα να το καταλάβω. Θα το συνειδηποιήσω από τον Σεπτέμβριο που θα αρχίσει την προετοιμασία η ομάδα».

Παίκτη που έκανε… μάγκες τους συμπαίκτες του χαρακτήρισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Είχα πει πως αν ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είναι άνθρωπος, θα ήταν ο Διαμαντίδης. Όλους τους έκανε μάγκες, όλους όμως. Ήταν καλοί παίκτες, αλλά ο Διαμαντίδης τους ανέβαζε πέντε σκαλοπάτια. Συγχαρητήρια γι’ αυτήν την ιδέα, αισθάνομαι υπερήφανος που ο Παναθηναϊκός τιμάει τους ανθρώπους που τον έχουν φέρει εκεί που είναι σήμερα». Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Πρέπει να έχουμε υπόψιν τις εποχές στις οποίες ζούμε για να δούμε τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται. Ουδείς αναντικατάστατος, αλλά… Και ο Μποντιρόγκα αντικαταστάθηκε κι άλλοι μεγάλοι παίκτες. Μέχρι να αντικατασταθεί είναι αναντικατάστατος, ελπίζω να βρεθεί ο αντικαταστάτης. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Από τότε που ήρθε ο Διαμαντίδης χάσαμε μόνο τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα».

Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου δεν έκρυψε την επιθυμία του να παραμείνει Διαμαντίδης στην «οικογένεια» του Παναθηναϊκού: «Ο Δημήτρης πρέπει να μείνει κοντά μας. Τώρα θέλει να ξεκουραστεί και να δει την οικογένειά του. Θέλουμε να μείνει κοντά μας όπως και ο Φραγκίσκος. Θα συζητήσουμε να δούμε με ποιον τομέα θα μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Τώρα η πρώτη του σκέψη είναι να ξεκουραστεί και να αποσυμπιεστεί, να δει την οικογένειά του. Στεναχωριέμαι ως Παναθηναϊκός που δεν θα το βλέπω του χρόνου στα γήπεδα».

Μια ανάσα από τον Σίνγκλετον

Στα μεταγραφικά, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Κρις Σίνγκλετον. Οι «πράσινοι» τα έχουν «βρει» σε όλα με τον Αμερικανό φόργουορντ και το μόνο που απομένει για να επισημοποιηθεί η συμφωνία είναι η διευθέτηση κάποιων λεπτομερειών.

Την περασμένη σεζόν ο 27χρονος άσος έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με την Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα τόσο στην Euroleague όπου είχε σε 31 αγώνες, 8.4 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1,2 κλεψίματα μέσο όρο, ενώ στην VTB League σε 32 ματς είχε 9.4 πόντους και 5,1 ριμπάουντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024