Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Fiesta 2017: H εποχή της -upmarket- ενηλικίωσης

Ford Fiesta 2017: H εποχή της -upmarket- ενηλικίωσης

Η νέα, έβδομη γενιά του Fiesta δίνει το στίγμα της από τα πεδία δοκιμών, δίνοντας μια ευκαιρία αποκωδικοποίησης των upmarket χαρακτηριστικών που υπόσχεται να φέρει –κυριολεκτικά- τα «πάνω-κάτω» στη βάση της γκάμας, υιοθετώντας στοιχεία από μεγαλύτερες προτάσεις της Ford και προβάλλοντας μια ανάλογη ποιοτική αναβάθμιση.

Η «μπλε οβάλ» φίρμα προετοιμάζει την νέα πιο upmarket και πολυτελέστερη γενιά του Fiesta η οποία θα αναλάβει να δημιουργήσει μια νέα εικόνα για τα μοντέλα που βρίσκονται πιο κοντά στη βάση της γκάμας της Ford, στο πλαίσιο της αντίστοιχης πολιτικής της την οποία θα δούμε να υλοποιείται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Με ορίζοντα άφιξης το 2017, το νέο Fiesta θα παρουσιάσει μια αισθητή αναβάθμιση στην ποιότητα του, προβάλλοντας έναν πιο ώριμο χαρακτήρα και στοχεύοντας, με μια σειρά νέων χαρακτηριστικών να ικανοποιήσει τις πιο εξεζητημένες προτιμήσεις των πιο απαιτητικών ιδιοκτητών supermini, στοιχείο που βέβαια αναμένεται να έχει αντίκτυπο και στην τιμή του.

Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη προσέγγιση θα αφήσει περισσότερο χώρο για το νέο Ka το οποίο επίσης βρίσκεται υπό εξέλιξη και αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια τακτική προσφέροντας πολύ περισσότερα -και- σε επίπεδο διαστάσεων.

Παρ΄όλα αυτά, το νέο Fiesta δεν αναμένεται να βασιστεί σε μια νέα αρχιτεκτονική διατηρώντας κάτω από τις επιφάνειές του την Global B πλατφόρμα της Ford, στοιχείο που με τη σειρά του συνεπάγεται ότι οι μηχανικοί της μπλε οβάλ φίρμας δεν θα έχουν στη διάθεσή τους μεγάλα περιθώρια σε ό,τι αφορά την αύξηση των διαστάσεων του Fiesta.

Η παραμονή του Fiesta στην ίδια αρχιτεκτονική έχει ωστόσο και μία άλλη πτυχή, αυτή της εξοικονόμησης χρημάτων τα οποία, θα διοχετευθούν ούτως ώστε να η Ford να βελτιώσει σημαντικά δύο συγκεκριμένες πτυχές του supermini, αυτή της ποιότητας αλλά και των προσφερόμενων επιλογών, οι οποίες σύμφωνα με τις συστάσεις θα προέλθούν από ψηλότερα στην γκάμα της Ford.

Αυτό σημαίνει ότι το εσωτερικό του Fiesta θα γίνει αγνώριστο σε επίπεδο επιλογής υλικών, ενώ σημαντικό μερίδιο στη συνολική αναβάθμιση θα έχει και το νέο infotainment το οποίο θα περιλαμβάνει μια ευμέγεθη οθόνη αφής με την τελευταία εκδοχή του λειτουργικού της Ford, SYNC 3, το οποίο περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης και τη δυνατότητα σύνδεσης και αξιοποίησης δεδομένων από smartphones.

To νέο Fiesta αναμένεται να επωφεληθεί και από τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας της Ford περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό του σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, σύστημα ανίχνευσης διερχόμενων αυτοκινήτων στα τυφλά σημεία και σύστημα αναγνώρισης της οδικής σήμανσης.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, το νέο Fiesta θα επωφεληθεί από τους νέας γενιάς Ecoboost κινητήρες βενζίνης της Ford τοποθετώντας στη βάση της γκάμας του τον τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου της μπλε οβάλ φίρμας. Αναφορικά με τις επιλογές πετρελαίου δεν αποκλείεται το νέο Fiesta να αποτελέσει εφαλτήριο για το νέο EcoBoost τεχνολογίας diesel κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου που η Ford έχει ήδη προαναγγείλει.

Τις προδιαγραφές της νέας γενιάς του Fiesta αναμένεται να πλαισιώσει ο νέος όσο και οικείος σχεδιαστικός κώδικας που χαρακτηρίζει όλα τα νεότερα μοντέλα της φίρμας, εξασφαλίζοντας στο supermini μια σύγχρονη αισθητική η οποία μαζί με την αυξημένη ποιότητα και τα πιο γενναιόδωρα από ποτέ εξοπλιστικά χαρακτηριστικά θα επιτρέψει στο supermini να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

AUTOMEDIA

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024