Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Υγείας: Πλήρης εξόφληση των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου

Υπουργείο Υγείας: Πλήρης εξόφληση των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου

Διευκρινιστική ανακοίνωση για το καθεστώς απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας στο «Δρομοκαΐτειο» Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, μετά την πρωινή παράσταση διαμαρτυρίας καθαριστριών επί της οδού Αριστοτέλους. Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι πιστώθηκε στο λογαριασμό του νοσοκομείου το σύνολο των οφειλομένων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να εξοφληθούν για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Διευκρινιστική ανακοίνωση για το καθεστώς απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας στο «Δρομοκαΐτειο» Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, μετά την πρωινή παράσταση διαμαρτυρίας καθαριστριών επί της οδού Αριστοτέλους. Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι
πιστώθηκε στο λογαριασμό του νοσοκομείου το σύνολο των οφειλομένων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να εξοφληθούν για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι το πρόβλημα πληρωμής των συμβασιούχων που απασχολούνται στην καθαριότητα έχει λυθεί, καθώς σήμερα πιστώθηκε στο λογαριασμό του νοσοκομείου το σύνολο των οφειλομένων έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να εξοφληθούν για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Επίσης, κάνοντας λόγο «για παραπληροφόρηση από μερίδα ΜΜΕ και άλλους κύκλους», των εργαζομένων στην καθαριότητα του «Δρομοκαΐτειου» το υπουργείο Υγείας προβαίνει στις κάτωθι διευκρινίσεις όσον αφορά τις ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, μεταξύ Δημόσιων Φορέων Υγείας και υπαλλήλων που απασχολούνται ή απασχολούνταν παλαιότερα στις υπηρεσίες εστίασης, φύλαξης και καθαρισμού, ως υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών:

  • Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας θα έχουν διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.
  • Είναι σαφής η βούληση του Υπουργείου Υγείας για ανανέωση των συμβάσεων μετά τη λήξη τους.
  • Οι εργαζόμενοι θα έχουν καλύτερους όρους εργασίας, όπως υψηλότερες ετήσιες αποδοχές, εμπρόθεσμη καταβολή μισθού, άδειες μητρότητας – ασθενείας κ.λπ.
  • Φορέας ασφάλισης των εργαζόμενων θα είναι το ΙΚΑ.
  • Οι εργαζόμενοι άνω των 6 ωρών ημερησίως θα δικαιούνται Βαρέα-Ανθυγιεινά ένσημα.
  • Οι ώρες εργασίας και το πρόγραμμα των εργαζομένων θα προσδιορίζονται μέσω απ’ ευθείας συνεννόησης των ίδιων των εργαζομένων με τη Διοίκηση του Φορέα.
  • Το δημοσιονομικό όφελος από τη σύναψη των συμβάσεων αυτών υπολογίζεται στο 30% της έως τώρα ετήσιας δαπάνης για το πρώτο έτος, ενώ αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα έτη.

«Καλούμε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στην παραπληροφόρηση και τον εκφοβισμό και να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων του νόμου υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου απ’ ευθείας με τους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας φορείς» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείο.

Να θυμήσουμε ότι, σε συνέχεια του άρθρου 97 του ν. 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα) έχει σταλεί από τις 22 Μαρτίου, στα νοσοκομεία και σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με την οποία έχει εκφραστεί η σαφής πολιτική βούληση και έχει δοθεί η κατεύθυνση να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024