Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία γιατρών-ασθενών αλλάζει το τοπίο στο εγκεφαλικό επεισόδιο

Συνεργασία γιατρών-ασθενών αλλάζει το τοπίο στο εγκεφαλικό επεισόδιο

Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν τη δεύτερη αιτία θανάτου, παγκοσμίως, και την πρώτη αιτία μακροχρόνιας αναπηρίας. Εκατομμύρια άτομα ζουν με τις συνέπειες του εγκεφαλικού επεισοδίου που έχουν υποστεί, χωρίς να έχουν πάντα πρόσβαση στην κατάλληλη φροντίδα. Η Ελλάδα, έγινε την 1η Ιουνίου μέλος της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (SAFE - Stroke Alliance For Europe).

Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν τη δεύτερη αιτία θανάτου, παγκοσμίως, και την πρώτη αιτία μακροχρόνιας αναπηρίας. Εκατομμύρια άτομα ζουν με τις συνέπειες του εγκεφαλικού επεισοδίου που έχουν υποστεί, χωρίς να έχουν πάντα πρόσβαση στην κατάλληλη φροντίδα. Η Ελλάδα, έγινε την 1η Ιουνίου μέλος της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (SAFE – Stroke Alliance For Europe).

Στόχος είναι να καταβληθεί συντονισμένη προσπάθεια, τόσο για την ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, και αντιμετώπιση ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, όσο και στις αρμόδιες αρχές και φορείς που χαράσσουν την πολιτική υγείας για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών υγείας για την αντιμετώπιση, φροντίδα και αποκατάσταση του ασθενή με εγκεφαλικό σε εθνικό επίπεδο.

Για την ίδρυση της Ελληνικής Συνεργασίας για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια μίλησαν στην κάμερα του in.gr, ο πρόεδρος της Αλέξανδρος Χ. Κορτσάρης, καθηγητής Βιοχημείας στο «Δημοκρίτειο» Πανεπιστήμιο Θράκης και ασθενής με εγκεφαλικό επεισόδιο, ο Κωνσταντίνος Βαδικόλιας, πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑΕΕ, καθώς και ο John Barrick, πρόεδρος της SAFE Europe.

Δείτε, λοιπόν, στο βίντεο γιατί είναι σημαντική η σύσταση της μη κερδοσκοπικής αυτής επιστημονικής ομάδας συνεργασίας, τι αλλαγές μπορεί να επιφέρει στην φροντίδα των ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο και τί χρειάζεται να γίνει για να δημιουργηθούν Μονάδες Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων στα ελληνικά νοσοκομεία.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024