Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μια συναυλία-γιορτή για την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών

Μια συναυλία-γιορτή για την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών

...

Το Φεστιβάλ Αθηνών 2016 ξεκινάει με μία μεγάλη συναυλία-γιορτή την Τρίτη 14 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260. Στην γιορτινή αυτή βραδιά, το κοινό θα απολαύσει τους Χειμερινούς Κολυμβητές, την Μπάντα της Φλώρινας, τη Ματούλα Ζαμάνη και τον Dj Palov.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, με την ιδιαίτερη φωνή του Αργύρη Μπακιρτζή, εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ. Μαζί τους, μετά την πρόσφατη απώλεια του μεγαλύτερου μέλους της Γιώργου Βαλκάνη, εμφανίζεται και η Μπάντα της Φλώρινας, σχήμα με το οποίο έχουν συμπράξει πολλές φορές από την πρώτη τους συνεργασία, το 1985.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζουν τα δυο σχήματα περιλαμβάνει μελοποιήσεις λυρικών κομματιών από δράματα του Σαίξπηρ, με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, μελοποιήσεις Ελλήνων και ξένων ποιητών (Ελύτης, Βάρναλης, Καββαδίας, Βαρβέρης, Καϊς εμπν Μουάζ κ.ά.), τραγούδια και μουσικές από το ρεπερτόριο τους, από τη δημοτική παράδοση, καθώς και επιλεγμένα τραγούδια από το ρεμπέτικο και το ελαφρό τραγούδι. Τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τη Μπάντα της Φλώρινας συνοδεύει επί σκηνής δεκαμελής χορωδία υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη και εκλεκτοί καλεσμένοι, μουσικοί και μη, όπως η Μάρθα Φριντζήλα, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Θωμάς Κοροβίνης, τη Σταυρούλα Παυλίκου και άλλοι καλεσμένοι-έκπληξη.

Τα δύο σχήματα διαδέχεται στη σκηνή η Ματούλα Ζαμάνη με μελωδίες και τραγουδια παλιά και νέα.

Μετά από το live μέρος, η βραδιά θα συνεχιστεί με dj set από τον Palov. Ο Palov έχει συνεχή και συνεπή δράση ως dj σε διάφορα venues και festivals σε Ελλαδα και εξωτερικό. Στα sets του αναμιγνύει και συγχωνεύει μουσικές και ρυθμούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, επηρεασμένος και εμπνευσμένος απο jazz, funk, latin και reggae μελωδίες και ρυθμούς απο την Ανατολή έως τη Δύση.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ με μπίρα (με την επίδειξη εισιτηρίου)
Ώρα έναρξης στις 21.00

entertainment.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024