Κομισιόν: Χρειάζονται εξασφαλίσεις οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ στην Ελλάδα
Την άποψη της Κομισιόν ότι οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες που απασχολούνται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος, πρέπει να απολαμβάνουν κάποιων «εξασφαλίσεων», εξέφρασε ο εκπρόσωπός της, Μαργαρίτης Σχοινάς, στη σκιά της απολογίας των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ. Προβληματισμός αξιωματούχων ΕΕ σχετικά με το καθεστώς προστασίας των υπαλλήλων για το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες που απασχολούνται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος, πρέπει να απολαμβάνουν κάποιων «εξασφαλίσεων», εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στη σκιά της απολογίας των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ.
Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι σήμερα έξι μέλη του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ (εκ των οποίων τρία μέλη είχαν διοριστεί από το EuroWorking Group και κατάγονται από την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Ιταλία), κλήθηκαν να απολογηθούν στον εισαγγελέα Διαφθοράς, ο κ. Σχοινάς σημείωσε:
«Για μας, πρέπει να εξασφαλιστούν ικανοποιητικά περιθώρια λειτουργίας σε όλους τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες που βοηθούν την Ελλάδα να βελτιώσει την οικονομία της και να βρει τον δρόμο της πίσω στην ανάπτυξη».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε πως υπάρχει πλήρης σεβασμός ως προς τις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Επιπλέον, ερωτηθείς για το αίτημα του Eurogroup, οι Ευρωπαίοι υπάλληλοι να απολαμβάνουν κάποιου είδους ασυλίας στο καινούριο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα εκκρεμή σημεία του ελληνικού προγράμματος, τα οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή υπό διαβούλευση.
Ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγούσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως στους κόλπους των Βρυξελλών υπάρχουν ανησυχίες ότι εφόσον δεν διευθετηθεί το ζήτημα, κανένα στέλεχος των ευρωπαϊκών οργάνων δεν θα επιθυμεί να αποσταλεί στην Ελλάδα και έτσι θα υπονομευθεί η επιτυχία τoυ νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Γι’ αυτό, το Eurogroup ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε αντίστοιχες διώξεις να μην επαναληφθούν στο μέλλον, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βουλή: Φοιτητές ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 – «Θα πουλάνε πτυχία, ενώ εμείς μοχθούμε δέκα χρόνια»
- Ιωάννινα: Πλημμύρισαν δρόμοι μετά από έντονη βροχή και χαλάζι
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τη «θλίψη και οργή» Μητσοτάκη για την ακρίβεια, ήρθε και η ομολογία της αποτυχίας από τον Π. Μαρινάκη
- Ελλάδα στον ΟΗΕ: Προσηλωμένοι στη διασφάλιση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας
- H ΑΙ σύντομα θα χρειάζεται περισσότερο νερό από ό,τι ο παγκόσμιος πληθυσμός
- Παίζοντας μπάλα στην πόλη του Πελέ…
- Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που διατάσσει τερματισμό του πολέμου στο Ιράν
- Η Κάρολαϊν Κένεντι σπάει τη σιωπή της για τη «σύντομη ζωή» της εκλιπούσας κόρης της, Τατιάνα Σλόσμπεργκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)














































![Ακίνητα: Τι επιλέγουν οι Ελληνες – Η πίτα ολοκληρωμένων αγοραπωλησιών στην επικράτεια [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-3-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442