Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποτάμι: Μπαράζ ερωτήσεων για τους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων

Ποτάμι: Μπαράζ ερωτήσεων για τους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων

H ΚΟτου Ποταμιού αρχίζει από την Πέμπτη την κατάθεση συνεχόμενων ερωτήσεων –μία κάθε μέρα– σε κάθε Υπουργείο ξεχωριστά, με στόχο να υπάρξει πλήρης καταγραφή όλων των φορέων που εποπτεύουν. Η πρώτη προς το Παιδείας.

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο φέρνει το Ποτάμι την πρωτοβουλία «κόβουμε δαπάνες-κόβουμε φόρους», προκειμένου να ρίξει φως στις «γκρίζες ζώνες», όπως τις αποκαλεί του τοπίου των οργανισμών του Δημοσίου.

H ΚΟ του Ποταμιού αρχίζει από την κατάθεση συνεχόμενων ερωτήσεων -μία κάθε μέρα- σε κάθε Υπουργείο ξεχωριστά, με στόχο να υπάρξει πλήρης καταγραφή όλων των φορέων που εποπτεύουν.

Η πρώτη ερώτηση που υπογράφεται από τους βουλευτές Γιώργο Μαυρωτά, Κωνσταντίνο Μπαργιώτα και Ιάσονα Φωτήλα απευθύνεται προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο καλείται να απαντήσει στη Βουλή πόσα και ποια Νομικά Πρόσωπα εποπτεύει, ποιες αρμοδιότητες έχουν, ποια ήταν η επιχορήγηση (τακτική/έκτακτη) που έλαβε το καθένα από αυτά το 2015 και ποιος ο προϋπολογισμός για το 2016, πόσα άτομα υπηρετούν και με ποια σχέση σε κάθε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, σε πόσα κτήρια στεγάζονται αυτοί οι φορείς και ποια είναι αυτά, πόσα εξ αυτών ανήκουν στο δημόσιο και πόσα είναι μισθωμένα και ποια είναι τα μισθώματα.

Ανάλογες ερωτήσεις με το ίδιο περιεχόμενο θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες με αποδέκτες όλα τα υπουργεία. Όλες οι ερωτήσεις συνοδεύονται από Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024