Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιούνκερ: Είμαι κατά του Brexit και θα το λέω

Γιούνκερ: Είμαι κατά του Brexit και θα το λέω

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι «αδιαφορεί πλήρως» για τις επικρίσεις που δέχεται λόγω των προειδοποιήσεων που απευθύνει στους υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι «αδιαφορεί πλήρως» για τις επικρίσεις που δέχεται λόγω των προειδοποιήσεων που απευθύνει στους υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

«Κάθε φορά που κάνω δηλώσεις αναφορικά με τις αντιπαραθέσεις που ξεσπούν στο εσωτερικό μιας χώρας, μου λένε ότι δεν πρέπει να το κάνω αυτό και κάθε φορά που δεν κάνω δηλώσεις σχετικά με τα σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα όταν εκείνα αποκτούν εθνικό χαρακτήρα, μου ασκούν κριτική διότι δεν λέω τίποτα» επισήμανε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

«Για να πω την αλήθεια, αδιαφορώ πλήρως» είπε ο Γιούνκερ ενώπιον της γαλλικής Ένωσης Προεδρικού Τύπου (APP) στο Παρίσι, την ένωση των δημοσιογράφων που είναι διαπιστευμένοι στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη γαλλική εφημερίδα Le Monde την 20ή Μαΐου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε προειδοποιήσει τους υποστηρικτές του Brexit ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει τη ζωή δύσκολη στη Βρετανία εάν εκείνη «την εγκαταλείψει».

«Αυτό αντικατοπτρίζει όχι μόνο την θέση της Επιτροπής αλλά και άλλων κυβερνήσεων» υπογράμμισε σήμερα.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε την πολυπλοκότητα του διακυβεύματος στο οποίο θα πρέπει να ανταπεξέλθει το Λονδίνο στην περίπτωση ενός Brexit, που θα ξεπερνά τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για ένα διάστημα δύο ετών σχετικά με τους «τρόπους αποχώρησης» από την Ένωση.

«Έπειτα από τα δύο αυτά έτη, θα διαπραγματευτούμε τις σχέσεις μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ από μηδενική βάση. Τα πάντα πρέπει να επανεξεταστούν και επαναδιαπραγματευτούν, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά (και σε σχέση) με τη Βρετανία απέναντι προς τον υπόλοιπο πλανήτη καθώς οι διεθνείς εμπορικές συμφωνίες (τουλάχιστον 52) συνάφθηκαν στο όνομα της Ευρώπης» τόνισε.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν επιπλέον δεν έκρυψε τον «μεγάλο του προβληματισμό» για την ιδέα «να ξεκινήσει μια διαδικασία αναθεώρησης των (ευρωπαϊκών) συνθηκών» στην περίπτωση ενός Brexit.

«Θα ήταν καλύτερο να εφαρμόσουμε καταρχάς» τις υπάρχουσες συνθήκες, εξήγησε και προειδοποίησε εναντίον «ενός απερίσκεπτου ακτιβισμού» ακόμα κι αν η «προσωπική του ιδιοσυγκρασία» τον οδηγήσει σύντομα «να ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024