Ανθρώπινες ασπίδες στα χέρια της ISIS εκατοντάδες οικογένειες στη Φαλούτζα
Περίπου 3.700 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Φαλούτζα από την περασμένη εβδομάδα όταν ξεκίνησε η επιχείρηση του ιρακινού στρατού για την ανακατάληψη της πόλης την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) -αναφέροντας παράλληλα ότι οι τζιχαντιστές κρατούν εκατοντάδες οικογένειες ως «ανθρώπινες ασπίδες» στο κέντρο της πόλης καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις πλησιάζουν.
Περίπου 3.700 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Φαλούτζα από την περασμένη εβδομάδα όταν ξεκίνησε η επιχείρηση του ιρακινού στρατού για την ανακατάληψη της πόλης την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Η Αρμοστεία αναφέρει παράλληλα ότι οι τζιχαντιστές κρατούν εκατοντάδες οικογένειες ως «ανθρώπινες ασπίδες» στο κέντρο της πόλης καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις πλησιάζουν.
«Έχουμε πληροφορίες για απώλειες μεταξύ αμάχων στο κέντρο της πόλης στη Φαλούτζα λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών, ανάμεσά τους επτά μέλη της ίδιας οικογένειας στις 28 Μαΐου. Έχουμε επίσης αρκετές πληροφορίες ότι αρκετές εκατοντάδες οικογένειες χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες από το Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNHCR Ουίλιαμ Σπίντλερ σε συνέντευξη Τύπου.
Οι αναφορές έρχονται από εκτοπισμένους που μίλησαν στο προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Άρης Betsson: Τα σενάρια πρόκρισης στο EuroCup, του αρκεί ακόμη και μία νίκη
- Μακρόν: Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό αναχαίτισε στη Μεσόγειο ρωσικό δεξαμενόπλοιο που υπόκειται σε κυρώσεις
- Αγρίνιο: «Πήγε στον στάβλο, έκοψε τις φλέβες της για να μην του δώσει τα λεφτά» – Νέες μαρτυρίες για τη σύζυγο του θύματος
- Τι θα συμβεί όταν ο Ήλιος πεθάνει; Μαγευτική εικόνα του James Webb δείχνει την απάντηση
- Καζακστάν: Στη χώρα του Borat δεν αστειεύονται
- Γροιλανδία: Ο Τσέχος πρωθυπουργός αγόρασε υδρόγειο για να δει πού βρίσκεται – Viral για αρνητικούς λόγους

