Ιαπωνία: Αγωνιώδεις έρευνες για το αγόρι που άφησαν οι γονείς του στο δάσος
Για τρίτη συνεχή ημέρα αναζητούν οι διασώστες στο νησί Χοκάιντο της βόρειας Ιαπωνίας επτάχρονο αγόρι το οποίο άφησαν οι γονείς του στο δάσος για να το τιμωρήσουν.
Για τρίτη συνεχή ημέρα αναζητούν οι διασώστες στο νησί Χοκάιντο της βόρειας Ιαπωνίας επτάχρονο αγόρι το οποίο άφησαν οι γονείς του στο δάσος για να το τιμωρήσουν.
Οι γονείς δήλωσαν οι ίδιοι την εξαφάνισή του το Σάββατο στην αστυνομία. Αρχικά υποστήριξαν ότι το παιδί χάθηκε στη διάρκεια εκδρομής στο βουνό, ενώ εκείνοι μάζευαν άγρια φυτά, πριν ομολογήσουν ότι θέλησαν να το τιμωρήσουν εγκαταλείποντάς το.
Το Σάββατο, το παιδί, το όνομα του οποίου είναι Γιαμάτο Τακούκα, η μεγαλύτερη αδελφή του και οι γονείς τους έκαναν πεζοπορία όταν το ζευγάρι έχασε την υπομονή του με τη συμπεριφορά του αγοριού, το οποίο πετούσε πέτρες σε αυτοκίνητα και περαστικούς, ανέφεραν η ιαπωνική αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στον δρόμο της επιστροφής, οι γονείς υποχρέωσαν τον Γιαμάτο να βγει από το αυτοκίνητό τους και τον άφησαν στην άκρη του δρόμου μέσα στο δάσος, ενώ συνέχισαν τον δρόμο τους για απόσταση περίπου 500 μέτρων.
«Είπαν πως επέστρεψαν αμέσως στο σημείο, όμως το αγόρι δεν ήταν πια εκεί όπου το είχαν αφήσει» ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.
Ο Μιτσούρου Ουακαγιάμα, εκπρόσωπος του χωριού Ναναέ, εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη του αγοριού σε ορεινή περιοχή «όπου περνούν λίγοι άνθρωποι και αυτοκίνητα». Και προσέθεσε πως δεν είναι σπάνιες εκεί οι συναντήσεις με αρκούδες.
Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως στη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία στο δάσος πέφτει στους 7 βαθμούς Κελσίου.
Η περιοχή των ερευνών διευρύνθηκε σήμερα με την κινητοποίηση 180 διασωστών και αστυνομικών, με τη συνοδεία σκύλων και έφιππων αποσπασμάτων.
Ο πατέρας του Γιαμάτο είπε στην τηλεόραση πως βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και ζήτησε ταυτόχρονα συγγνώμη για τα προβλήματα που προκάλεσε προβλήματα σε τόσους ανθρώπους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Στο ΕΚΑΒ ο Ανδρουλάκης – «Δεν θα επιτρέψουμε το Υπουργείο Υγείας να μετατραπεί σε Υπουργείο Προπαγάνδας» του Γεωργιάδη
- Και νέα φανέλα και Μοντέρο: Διπλή ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό!
- Εταιρική Εκδήλωση της Servier Hellas: “Moved By You: From Innovation to Care”
- Η «μυστική» τράπεζα του Τζέφρι Έπσταϊν: Τα εκατομμύρια που διακινήθηκαν πριν και μετά τον θάνατό του
- Η Meta λανσάρει νέο εργαλείο δημιουργίας εικόνων, θα το ενσωματώσει σε Facebook και Instagram
- Ανοίγει ο δρόμος Ροβιές – Ήλια την Παρασκευή 10 Ιουλίου
- Μεταπολίτευση: μια διανοητική περιπέτεια
- Αμετανόητη η γερουσιαστής της Παραγουάης: «Ο Εμπαπέ δεν ξέρει καν πού πέφτει η χώρα μου, ας βρει δικηγόρο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442