Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Νύχτες αλληλεγγύης» για την επαναλειτουργία του Θεάτρου Ρεματιάς

«Νύχτες αλληλεγγύης» για την επαναλειτουργία του Θεάτρου Ρεματιάς

...

Ένα χρόνο μετά την καταστροφική εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί το κοινό σε δυο ανοιχτές εκδηλώσεις εορτασμού της αναγέννησής του με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Την Τρίτη οι φίλοι της μουσικής αλλά και της Ρεματιάς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βραδιά αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι και μια παρουσίαση γνωστών κλασικών συνθέσεων.

Η παράσταση Το αστικό λαϊκό τραγούδι στον 20ο αιώνα αποτελεί μια μυσταγωγική μουσική περιπλάνηση στη λαϊκή μουσική παραγωγή που γνώρισε η χώρα μας από το 1900 μέχρι και το 2000. Οι ερμηνευτές Αφεντούλα Ραζέλη και Στέλιος Γαλανός θα μας παρουσιάσουν από παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια, «αρχοντορεμπέτικα» και λαϊκά μέχρι σύγχρονα τραγούδια του λεγόμενου «έντεχνου» ρεπερτορίου.

Για τους φίλους της κλασικής μουσικής η Ορχήστρα Academica Αθηνών (16 εγχόρδων) με σολίστ την Ευγενία Παπαδήμα και τον Χρίστο Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει κλασικές συνθέσεις και σύγχρονες μεταγραφές έργων των Μότσαρτ, Μπάρμπερ, Μπαχ,Μπρίτεν και Χαίντελ.

Η είσοδος και στις δύο συναυλίες είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα ξεκινά στις 20.30. Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 με τίτλο Νύχτες Αλληλεγγύης θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και το πρόγραμμά του θα ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι πριν από έναν χρόνο εκδηλώθηκε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο χώρο του θεάτρου της Ρεματιάς. Η καταστροφή του σε λίγες ώρες ήταν ολοσχερής. Τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο χώρο καθώς και όλες οι άλλες ενδείξεις οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εμπρηστική επίθεση. Παρά το μέγεθος της καταστροφής ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος, δεσμεύτηκε ότι το θέατρο θα επαναλειτουργήσει σύντομα. Άμεση ήταν η ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και χιλιάδων εθελοντών πολιτών, οι οποίοι έσπευσαν να καθαρίσουν και να κάνουν δεντροφύτευση στο χώρο. Ο Δήμος εγκατέστησε νέες κερκίδες.

Λίγες ημέρες μετά την καταστροφή, το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς άνοιξε τις πόρτες του στη μεγάλη συναυλία Μέσα από τις στάχτες στην οποία συμμετείχαν αφιλοκερδώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Η προσέλευση του κόσμου στο θέατρο κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πολίτες που κατέφτασαν στη Ρεματιά το βράδυ της 3ης Ιουνίου του περασμένου έτους ξεπέρασαν τους 4.000.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015 ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου με επιτυχία. «Η πληρότητα στις εκδηλώσεις άγγιξε το 90% και η ποιότητα του προγράμματος αναγνωρίστηκε από όλους. Αυτή ήταν και η απάντηση σε όσους θέλησαν να στερήσουν από την πόλη μια ιστορική εστία πολιτισμού», είχε σημειώσει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.


Πληροφορίες

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου
Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Μαΐου 2016, στις 20.30
Είσοδος ελεύθερη

entertainment.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024