Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο Γιβραλτάρ όταν η συζήτηση πάει στο Brexit, έχουν νεύρα

Στο Γιβραλτάρ όταν η συζήτηση πάει στο Brexit, έχουν νεύρα

Το Brexit προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες, για αυτό και η ηγεσία της Κομισιόν κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τους Βρετανούς να μείνουν στην ΕΕ. Υπάρχει όμως ένα άλλο σημείο της Ευρώπης, όπου η πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την Ένωση, προκαλεί... νεύρα.

Το Brexit προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες, για αυτό και η ηγεσία της Κομισιόν κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τους Βρετανούς να μείνουν στην ΕΕ.
{{{ map }}}
Υπάρχει όμως ένα άλλο σημείο της Ευρώπης, όπου η πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την Ένωση, προκαλεί… νεύρα.

Η Ισπανία δεν έχει κρύψει το… ενδιαφέρον της για το Γιβραλτάρ. Ο ίδιος ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι το έχει χαρακτηρίσει αναχρονισμό, αλλά και την τελευταία αποικία σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Αυτό βεβαία δεν σημαίνει τίποτα για τους κατοίκους του, οι οποίοι έχουν δηλώσει (με δημοψήφισμα) ότι είναι μέρος της Βρετανίας.

Αν όμως η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, πώς θα συνεχίσει η αποικία να αποτελεί τμήμα του κοινού ευρωπαϊκού (οικονομικού και όχι μόνο) σπιτιού;

Η Μαδρίτη είχε μια ιδέα: κοινή κυριαρχία με το Λονδίνο.

Όταν όμως το άκουσε ο Πρώτος Υπουργός του Γιβραλτάρ, αντέδρασε: «Λοιπόν, ας δουν την πραγματικότητα. Το Γιβραλτάρ δεν θα γίνει ποτέ ισπανικό.»

Και προκειμένου να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, συνέχισε: «Ο κύριος υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας μπορεί να πάρει αυτή την πρόταση (σ.σ. συγκυριαρχία) και να την βάλει στο βιογραφικό του ή οπουδήποτε αλλού δεν λάμπει ο ήλιος. Να καταγραφεί» είπε ο Φαμπιάν Πικάρντο στον Independent…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024