Εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός και στον τελικό του final-4 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν άνετα 12-5 της Βουλιαγμένης, κατέκτησαν το 18ο κύπελλο της ιστορίας τους, ολοκλήρωσαν το εγχώριο νταμπλ με το απόλυτο νικών και πλέον ετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, το final-6 του Champions League, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.
Την απόλυτη κυριαρχία του στο χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός, κατακτώντας το 18ο κύπελλο της ιστορίας του (και τέταρτο συνεχόμενο) και ολοκληρώνοντας για τρίτη σερί χρονιά το νταμπλ με το απόλυτο νικών. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα της Βουλιαγμένης με 12-5 στον τελικό του final-4, που φιλοξενήθηκε στο κολυμβητήριο του Λαιμού, και πλέον ετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, το final-6 του Champions League, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.
Η Βουλιαγμένη σκόραρε στην πρώτη επίθεση του αγώνα με τον Ελμισιάν, αλλά η «απάντηση» ήταν δύο διαδοχικά γκολ του Βλαχόπουλου, που έβαλαν τον τελικό στην… αναμενόμενη τροχιά. Οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν το σερί τους στο 4-0, πριν ο ΝΟΒ πετύχει το δεύτερο τέρμα του στα μέσα της δεύτερης περιόδου, με μία καταπληκτική λόμπα του Βικάλο.
Ο Ολυμπιακός όμως δεν έχασε σε κανένα σημείο τον έλεγχο της αναμέτρησης, παίζοντας πολύ πιεστική άμυνα και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση, τόσο με παίκτη παραπάνω όσο και από την περιφέρεια.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 6-2 και στη συνέχεια ο Κώστας Λούδης στερήθηκε των υπηρεσιών του Χρήστου Αφρουδάκη, ο οποίος φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση του, ενώ στην τέταρτη περίοδο άλλαξε τερματοφύλακα, χρησιμοποιώντας τον νεαρό Ζερδεβά αντί του Τσαλκάνη. Το δεύτερο μισό του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να μην ανεβάζει ρυθμούς, αλλά να φτάνει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της με το τελικό 12-5.
Αξιοσημείωτο στοιχείο του αγώνα είναι ότι η Βουλιαγμένη σκόραρε στην πρώτη αποβολή που κέρδισε και στη συνέχεια έχασε 12 συνεχόμενες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω! Επίσης, ο Άγγελος Βλαχόπουλος, ο οποίος αναδείχθηκε MVP και πρώτος σκόρερ του final-4 με οκτώ γκολ, με τα πέντε τέρματα που πέτυχε στον τελικό ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, το οποίο μοιράζεται με ακόμη πέντε παίκτες. Καλύτερος τερματοφύλακας του final-4 ψηφίστηκε ο Γιόσιπ Πάβιτς.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν από τον Ολυμπιακό ο Δερβίσης (2΄16΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου) και ο Μάγιαρακ (41΄΄πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου) και από τη Βουλιαγμένη ο Γουβής (6΄02΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα).
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Βουλιαγμένη): 1-3, 1-3, 1-3, 2-3
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Τα δημοσιεύματα για το μέλλον του Άλεκ Πίτες συνεχίζονται, με τους Ισπανούν να γράφουν για τον πιθανό επόμενο σταθμό της καριέρας του Αμερικανού φόργουορντ του Ολυμπιακού.
Το NBA ολοκλήρωσε την έρευνά του και έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος για κυρώσεις στους Μιλγουόκι Μπακς, όταν επέλεξαν να μην αγωνιστεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στα τελευταία ματς της regular season.
Το πρώτο βήμα πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2027 θέλει να κάνει το απόγευμα της Τετάρτης (13/5, 19:30) η Εθνική χάντμπολ των ανδρών, απέναντι στην Ολλανδία.