Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραβεία αριστείας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου απένειμε ο Πρ.Παυλόπουλος

Βραβεία αριστείας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου απένειμε ο Πρ.Παυλόπουλος

Με την ευχή από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «καλό ταξίδι, καλόν αέρα του Αιγαίου στα όνειρά σας» να τους συνοδεύει, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρέλαβαν από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, βραβεία αριστείας για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Με την ευχή από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «καλό ταξίδι, καλόν αέρα του Αιγαίου στα όνειρά σας» να τους συνοδεύει, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρέλαβαν από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, βραβεία αριστείας για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρόκειται για τους προπτυχιακούς φοιτητές Μπέλεν Κάστρο-Μαρτίν από την Ισπανία που κατοικεί στη Ρόδο, Ελένη Μπογδάνη από τον Πειραιά, Υπαπαντή Πανταζή από τη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας και Βαλεντίνα Πλάκα από την Αθήνα, καθώς και για τους δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές Ιωάννη Διόλατζη από τη Μυτιλήνη και Παρακευά Διαμαντάτο από τον Πόρο Κεφαλονιάς.

«Καθιερώσαμε ετήσια βραβεία αριστείας, όχι για διδακτικό προσωπικό αλλά για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, για να δημιουργήσουμε έναν κύκλο άμιλλας, παραδειγματισμού και επιτευγμάτων, σε μία κοινότητα άξια, ανήσυχη και διψασμένη για την κατανόηση του κόσμου όπως είναι η φοιτητική κοινότητα του Αιγαίου» τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ομότιμος καθηγητής Σταύρος Θωμαδάκης, κατά την τελετή απονομής, στην οποία παρέστη και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Όπως ανέφερε ο κ, Θωμαδάκης, «η επιδίωξη, η επίτευξη και η επιβράβευση της αριστείας είναι αδιαπραγμάτευτα στοιχεία της ανώτατης εκπαίδευσης». Παράλληλα δε, προέτρεψε τους σημερινούς αλλά και τους μελλοντικούς βραβευμένους «να γίνουν παντού πρεσβευτές των αξιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πρεσβευτές μιας νέας ελληνικής επιστημοσύνης».

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθ. Στέφανος Γκρίτζαλης, σημείωσε πως «σήμερα, βρισκόμαστε όλοι και όλες εδώ, για να τιμήσουμε φοιτητές και φοιτήτριες των τμημάτων μας, που δρώντας σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται και από κρίση αξιών, σε πείσμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά, φοιτώντας σ ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται κατά κανόνα μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους, σε ένα πανεπιστήμιο που βιώνει καθημερινά πολλαπλές δυσκολίες που προκύπτουν από τη διαχρονικά μείωση της χρηματοδότησης και την εξαρχής απορρέουσα αδυναμία να ενισχύσει περαιτέρω δομές φοιτητικής μέριμνας, συνέλαβαν ένα όραμα, το μετουσίωσαν σε στόχους και μετά από εργώδη προσπάθεια το έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου «που δίνει πλέον εξαιρετικά αποτελέσματα», ο κ. Γκρίτζαλης παρατήρησε: «Πέρασαν πια τα χρόνια που στα πανεπιστήμια της χώρας δεν αποδεχόμασταν την αξιολόγηση. Η αξιολόγηση αποτελεί συνθήκη εκ των ων ουκ άνευ, όχι βέβαια με την έννοια του ελέγχου σε τιμωρητική προοπτική, αλλά ως δομικό και αναπόσπαστο στοιχείο στον αναστοχασμό μιας ακαδημαϊκής πορείας, στην εξέλιξη ενός δημόσιου πανεπιστημίου, μια δράσης που του δίνει ζωή, που του επιτρέπει να αναπτύσσεται, να προχωράει ακόμη πιο ψηλά».

Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει ήδη ανακοινώσει την προκήρυξη των βραβείων αριστείας για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι η 30η Ιουνίου 2016.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024