Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο λαός ψήφισε στο Τατζικιστάν, ο πρόεδρος μπορεί να μείνει όσο θέλει

Ο λαός ψήφισε στο Τατζικιστάν, ο πρόεδρος μπορεί να μείνει όσο θέλει

Με δημοψήφισμα είπαν οι πολίτες του Ταζικιστάν συντριπτικά το «ναι» σε συνταγματική αλλαγή που θα επιτρέπει στον πρόεδρο να διεκδικεί όσες φορές θελήσει ανανέωση της θητείας του -o νυν πρόεδρος Εμμομαλί Ραχμόν, κυβερνά από το 1992. Για κάθε ενδεχόμενο πάντως, αν το επέλθει... πρόωρα το μοιραίο, πέφτει και το όριο ηλικίας ώστε να μπορεί να βάλει «υποψηφιότητα» και ο γιος του.

Με δημοψήφισμα είπαν οι πολίτες του Ταζικιστάν συντριπτικά το «ναι» σε συνταγματική αλλαγή που θα επιτρέπει στον πρόεδρο να διεκδικεί όσες φορές θελήσει ανανέωση της θητείας του -o νυν πρόεδρος Εμμομαλί Ραχμόν, κυβερνά από το 1992.

Για κάθε ενδεχόμενο πάντως, αν επέλθει… πρόωρα το μοιραίο, πέφτει και το όριο ηλικίας ώστε να μπορεί να βάλει «υποψηφιότητα» και ο γιος του.

Το δημοψήφισμα έγινε για κατάργηση του («παρωχημένου», σύμφωνα με την αντίληψη των Τατζίκων) περιορισμού στην ανανέωση της προεδρικής θητείας, για τη μείωση του ορίου ηλικίας για υποψηφιότητα όπως και για την κατάργηση της απαγόρευση θρησκευτικών κομμάτων.

Όπως αναμενόταν, το δημοψήφισμα έβγαλε 94,5% «ναι» στην επ’ αόριστον ανανέωση της προεδρικής θητείας.

Οι Τατζίκοι επίσης έδειξαν απαράμμιλα υπεύθυνη δημοκρατική στάση, προσερχόμενοι στις κάλπες με συμμετοχή που έφτασε το 92%.

Ο νυν πρόεδρος Εμμομαλί Ραχμόν κυβερνά τη χώρα αδιάλειπτα μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αρχικά ως πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου (μεταξύ 1992 και 1994) και έπειτα ως Πρόεδρος για τέσσερις επταετείς θητείες. Η τωρινή του θητεία εκπνέει το 2020.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024