Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: Πιο πιθανή η τρομοκρατία από την τεχνική βλάβη

Αίγυπτος: Πιο πιθανή η τρομοκρατία από την τεχνική βλάβη

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου δήλωσε πως είναι πιο πιθανό μια τρομοκρατική επίθεση να ευθύνεται για την πτώση του αεροπλάνο της EgyptAir, το οποίο αγνοείται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, από ό,τι μια τεχνική βλάβη. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Αγγελική Στελλάκη

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου δήλωσε πως είναι πιο πιθανό μια τρομοκρατική επίθεση να ευθύνεται για την πτώση του αεροπλάνο της EgyptAir, το οποίο αγνοείται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, από ό,τι μια τεχνική βλάβη.

«Δεν γνωρίζουμε να υπήρχαν οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των επιβατών της πτήσης αλλά διεξάγονται περαιτέρω έλεγχοι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός δήλωσε, πάντως, πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα όσον αφορά τους λόγους της εξαφάνισης του αεροσκάφους.

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το αεροσκάφος Airbus A320 της αιγυπτιακής εταιρείας EgyptAir που κατέπεσε στη Μεσόγειο από την σύμβουλό του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας, την Λάιζα Μόνακο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε να ενημερώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για την εξέλιξη της κατάστασης. Επίσης, έδωσε οδηγίες σε αξιωματούχους της κυβέρνησής του να επικοινωνήσουν με τους εταίρους των ΗΠΑ και να προσφέρουν τη βοήθεια και τη στήριξη της Ουάσινγκτον, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς.

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς, για να πούμε οριστικά τι μπορεί να προκάλεσε αυτήν την καταστροφή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Και οι ερευνητές θα εξετάσουν όλους τους πιθανούς παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στη συντριβή» πρόσθεσε.

Η Ουάσινγκτον εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και προσφέρθηκε να παράσχει βοήθεια στις χώρες που ερευνούν την υπόθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024