Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτιστική Επανάσταση; «Ποτέ ξανά», γράφουν τα επίσημα ΜΜΕ της Κίνας

Πολιτιστική Επανάσταση; «Ποτέ ξανά», γράφουν τα επίσημα ΜΜΕ της Κίνας

Μία ημέρα μετά την 50ή επέτειο της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο, η επίσημη εφημερίδα του κινεζικού κυβερνώντος κόμματος έσπασε τη σιωπή της και προχώρησε σε μία παθιασμένη... διατράνωση της ήδη «επίσημης ετυμηγορίας» για την ταραγμένη περίοδο: «Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε επανάληψη ενός λάθους όπως η Πολιτιστική Επανάσταση» γράφει.

Μία ημέρα μετά την 50ή επέτειο της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο, η επίσημη εφημερίδα του κινεζικού κυβερνώντος κόμματος έσπασε τη σιωπή της και προχώρησε σε μία παθιασμένη… διατράνωση της ήδη «επίσημης ετυμηγορίας» για την ταραγμένη περίοδο: «Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε επανάληψη ενός λάθους όπως η Πολιτιστική Επανάσταση» γράφει.

Η επέτειος ήταν τη Δευτέρα και πέρασε… σιωπηρά στην Κίνα, χωρίς επίσημες αναφορές. Την Τρίτη ωστόσο, η επίσημη εφημερίδα του Κομουνιστικού Κόμματος Κίνας (CPC), η People’s Daily δημοσίευσε κεντρικό άρθρο που προσυπέγραφε με θέρμη τη θέση που έχει ήδη πάρει το Κόμμα.

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τα διδάγματα της Πολιτιστικής Επανάστασης» γράφει το άρθρο. «Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί η τέλεση ενός λάθους όπως εκείνο της Πολιτιστικής Επανάστασης» τονίζει το άρθρο.

Λέγοντας πως η ετυμηγορία του 1981, οπότε και το Κόμμα είχε επισήμως αποφανθεί πως η Πολιτιστική Επανάσταση ήταν «σοβαρό λάθος» του Μάο, ήταν «ακλόνητα επιστημονική», το άρθρο υπογράμμισε πως η περίοδος εκείνη «δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα «δεξιά» ή τα «αριστερά» ώστε να γίνουν παρεμβάσεις».

«Η Κίνα δεν έχει φτάσει ποτέ πιο κόντά από ό,τι τώρα στον στόχο της μεγάλης ανανέωσης του κινεζικού λαού» τονίζει το άρθρο, λέγοντας πως η χώρα πρέπει να μείνει «αδιάσπαστα ενωμένη» γύρω από τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024