Τελικός Κυπέλλου: Ολυμπιακός VS ΑΕΚ (20:30) για το τρόπαιο
Ο πολυαναμενόμενος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί σήμερα, Τρίτη, στο άδειο βέβαια ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ (20:30, ΟΤΕSport1). Ενας τελικός που για να οριστεί χρειάστηκε να περάσει από... σαράντα κύματα, ωστόσο η ώρα του έφτασε και πλέον το βλέμμα στρέφεται στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και όχι σε όσα προηγήθηκαν. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός επιθυμεί φυσικά το νταμπλ, ενώ η ΑΕΚ «διψάει» για τίτλο.
Ο πολυαναμενόμενος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί σήμερα, Τρίτη, στο άδειο βέβαια ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ (20:30, ΟΤΕSport1).
Ενας τελικός που για να οριστεί χρειάστηκε να περάσει από… σαράντα κύματα, ωστόσο η ώρα του έφτασε και πλέον το βλέμμα στρέφεται στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και όχι σε όσα προηγήθηκαν. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός επιθυμεί φυσικά το νταμπλ, ενώ η ΑΕΚ «διψάει» για τίτλο.
Στον 74ο τελικό θα αναμετρηθούν δύο παραδοσιακές δυνάμεις της διοργάνωσης, ο πολυνίκης του θεσμού Ολυμπιακός με τα 27 τρόπαια, που μετέχει σε τελικό για 40η φορά στην ιστορία, και η ΑΕΚ, που κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο, έχει φτάσει τα 14 και μετέχει σε τελικό για 22η φορά.
Οι «ερυθρόλευκοι» ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα απραξείας θα προσπαθήσουν να μπουν ξανά σε αγωνιστική διάθεση, κάτι το οποίο πάλεψε άλλωστε και ο Μάρκο Σίλβα.
Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, εκτός από αυτή του Ομάρ.
Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ, με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο της θα προσπαθήσει να συνδυάσει την επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ με ένα τρόπαιο.
Ο Ελληνας τεχνικός σκέφτεται να ξεκινήσει με τους: Μπαρόχα στο τέρμα και τους Γκάλο, Κολβέτσιο, Άρθο και Ντίντακ στην άμυνα. Γιόχανσον και Σιμόες θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, ο Μάνταλος οργανωτής και οι Βάργκας – Αραβίδης θα είναι δεξιά και αριστερά του Τζιμπούρ.
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα να παρακολουθήσουν το ματς έχουν μόλις 310 άτομα.
Η Προιστορία
Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έχουν κοντραριστεί άλλες έξι φορές σε τελικό του Κυπέλλου και έχουν απόλυτα μοιρασμένες τις επιτυχίες κατάκτησης του τροπαίου (3-3), τις νίκες (2-2), αλλά και τα μεταξύ τους τέρματα (12-12).
Από μια φορά οι δύο ομάδες, στους μεταξύ τους τελικούς, κατέκτησαν το τρόπαιο χωρίς να νικήσουν. Η ΑΕΚ το 1966 άνευ αγώνος, καθώς ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε να αγωνιστεί, και ο Ολυμπιακός το 2009, στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς ο αγώνας έληξε 4-4.
Στο Diamond League της Σανγκάης θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση για τη θερινή περίοδο του 2026 ο Εμμανουήλ Καραλής – Αναλυτικά, το καλοκαιρινό πρόγραμμά του.
Η Μονακό έχει μείνει με ελάχιστους παίκτες διαθέσιμους μετά τους τραυματισμούς και τις απουσίες των Ντιαλό και Τάις – Ποιοι θα είναι στην… 8άδα για το Game 3 με τον Ολυμπιακό.
Για τον ρόλο των γονιών του στην επαγγελματική του καριέρα, μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος δήλωσε πως αισθάνεται πιο ελεύθερος με την εμπλοκή τους σε αυτή.
Κάιλ Κούζμα, αδερφοί Αντετοκούνμπο και Εμμανουήλ Καραλής δείπνησαν σε παραλιακό εστιατόριο και ο Αμερικανός ήταν αυτός που έκανε την σχετική ανάρτηση στα social media.