Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας

«Η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας όταν επιμένει ότι "έπειτα από έξι και πλέον χρόνια διαρκών περικοπών, κακών ειδήσεων και σκληρής λιτότητας, είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις στο Eurogroup της Δευτέρας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας όταν επιμένει ότι «έπειτα από έξι και πλέον χρόνια διαρκών περικοπών, κακών ειδήσεων και σκληρής λιτότητας, είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις στο Eurogroup της Δευτέρας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη.

«Περίσσεψαν οι πανηγυρισμοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την αναδιάρθρωση του χρέους που συμφώνησε στο Eurogroup» είπε, και χαρακτήρισε ψέμα τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα ότι ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης δεν είναι ούτε μέτρα ούτε μνημόνιο.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού περί επιστροφής στην ανάπτυξη και ελάφρυνσης του χρέους, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι κανένας αντιλαϊκός νόμος δε θα καταργηθεί, αντίθετα θα ζητούνται από τον λαό νέες θυσίες. Σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τόνισε, ότι ακόμη και αν αυτό ψηφίστηκε, η εργατική τάξη δεν πρέπει να το νομιμοποιήσει αλλά να παλέψει για την οριστική κατάργησή του.

«Τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει μαθήματα αριστεροσύνης και ριζοσπαστισμού, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας πρόσφατα στη Βουλή λέγοντας, απευθυνόμενος στο κόμμα μας, πως στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, αριστερό και ριζοσπαστικό δεν είναι να φαντασιώνεσαι μια ιδεατή κοινωνία, που ξέρεις ότι όσο και να την παλεύεις, δεν είναι εύκολο να έρθει, αλλά να ματώνεις για να δημιουργήσεις, έστω σιγά -σιγά αλλά σταθερά, τις συνθήκες όπου θα μπορέσουν να ευδοκιμήσουν αλλαγές υπέρ της προστασίας των δικαιωμάτων των πολλών» είπε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ. Υπογράμμισε δε ότι ο σοσιαλισμός, το κοινωνικό σύστημα για το οποίο παλεύει το ΚΚΕ δεν είναι φαντασίωση, αλλά στόχος για κατάκτηση. «Η πρόταση του ΚΚΕ μπορεί να υλοποιηθεί, να πάρει σάρκα και οστά στην Ελλάδα του σήμερα» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε, εξάλλου, και στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Γιατί φωνάζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Δεν ξέρουν ότι αυτά που θεσμοθετεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν αποφασίσει στην ΕΕ;».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024