Συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Συνεδρίασε το Κεντρικό Συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αντικείμενο την ολοκλήρωση της προετοιμασίας για την Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, στην οποία θα λάβουν μέρος πάνω από 1.000 στελέχη.
Συνεδρίασε το Κεντρικό Συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αντικείμενο την ολοκλήρωση της προετοιμασίας για την Προγραμματική Συνδιάσκεψη.
Συζητήθηκαν τα προγραμματικά κείμενα και έγινε αναλυτικός απολογισμός για τις 50 δημόσιες εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η Συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των Κινήσεων Πολιτών, με την ευρεία συζήτηση και επεξεργασία των θέσεων για την οικονομική κρίση, τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, την πορεία της Ευρώπης, τον νέο ρόλο του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αναβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας καθώς και τις προτεραιότητες στα ζητήματα του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας θα δώσει νέο βηματισμό στο κοινό μας εγχείρημα.
» Οι θέσεις διαμορφώθηκαν μετά από εκτενή δουλειά περισσότερων των 200 μελών και φίλων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Το πολιτικό σχέδιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιδιώκει την ενίσχυση ενός αυτόνομου και αυτοδύναμου ρόλου μιας ισχυρής, δημοκρατικής, σοσιαλιστικής Παράταξης απέναντι τόσο στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ, όσο και απέναντι στον αριστερό λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τον κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ.»
Το πρόγραμμα
Στη Συνδιάσκεψη θα εγκριθεί -την Κυριακή- η διακήρυξη με τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις.
Το Σάββατο θα λειτουργήσουν workshops για τα εξής ζητήματα: Οικονομία, Κράτος-Αυτοδιοίκηση, Παιδεία, Ευρώπη, Κοινωνικό Κράτος, Πολιτικό Σύστημα και Περιβάλλον- Ποιότητα ζωής.
Στη Συνδιάσκεψη θα πάρουν μέρος πάνω από 1.000 στελέχη που αποτελούνται από τις Κεντρικές Επιτροπές των κομμάτων και των κινήσεων, τις Γραμματείες των Περιφερειακών οργάνων, των θεματικών τομέων, των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων και της Αυτοδιοίκησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κόντρα Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη για την ακρίβεια στη Βουλή – «Θα λάβει μέτρα ή θα συνεχίσει να “λυπάται και να θυμώνει”;»
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
- Hurriyet: Πουλήθηκαν οι S-400 σε άλλη χώρα του Κόλπου – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- Η διατροφή που κρατά το κουνέλι σας υγιές, δραστήριο και χαρούμενο
- Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 – Ποιοι κυριαρχούν, ποιοι υποχωρούν και πού βρίσκεται η Αθήνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442