Πρόταση για επικύρωση καταδικαστικής απόφασης για το ζεύγος Παπαντωνίου
Να επικυρωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή ανατολή τόσο ο τέως υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, όσο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2008 πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.
Να επικυρωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή ανατολή τόσο ο τέως υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, όσο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2008 πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκε στον Αρειο Πάγο η αίτηση του ζεύγους Παπαντωνίου, με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) του 2008.
Η κ. Δημητρίου πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του ζεύγους Παπαντωνίου, καθώς η καταδικαστική εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία, όπως απαιτούν το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή, χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κ.λπ., για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δήμος Τανάγρας: Νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ
- Ο Ερντογάν δηλώνει ότι «η ενότητα αντανακλάται στην ασφάλεια» σε ομιλία του στο ΝΑΤΟ
- Η απόλυτη περιγραφή της ανατροπής κόντρα στην Αίγυπτο: Ο Αργεντινός σπίκερ τα… έσπασε όλα! (vids)
- To απόγευμα της Τετάρτης, μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει νύχτα – Πώς γίνεται;
- Ναύπλιο: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πήρε σβάρνα τραπεζοκαθίσματα σε πιτσαρία
- Ντόλι Πάρτον: Η θρυλική πορεία της σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ
- «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος: Kατέθεσε μήνυση στο ΑΠ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμού Τσίπρα
- Αρθροπλαστική Επιφανείας Ισχίου: Η λύση που επιτρέπει στους δραστήριους ασθενείς να παραμείνουν σε κίνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442