Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στο αίμα δεκάδων σιιτών βάφτηκαν συνοικίες της Βαγδάτης
Θρήνος για τα θύματα της επίθεσης στην αγορά της Βαγδάτης

Στο αίμα δεκάδων σιιτών βάφτηκαν συνοικίες της Βαγδάτης

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστη αγορά του Σαντρ Σίτι, σιιτικής συνοικίας στη βόρεια Βαγδάτη. Την ευθύνη για την επίθεση -εκ των πλέον αιματηρών το τελευταίο διάστημα στην ιρακινή πρωτεύουσα- ανέλαβαν οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.  Άλλες δύο βομβιστικές επιθέσεις την Τετάρτη σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης με απολογισμό τουλάχιστον 29 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστη αγορά του Σαντρ Σίτι, σιιτικής συνοικίας στη βόρεια Βαγδάτη.

Την ευθύνη για την επίθεση -εκ των πλέον αιματηρών το τελευταίο διάστημα στην ιρακινή πρωτεύουσα- ανέλαβαν οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η επίθεση σημειώθηκε στην αγορά σε ώρα αιχμής νωρίς μεσημέρι της Τετάρτης. Από την ισχυρή έκρηξη υπέστησαν ζημιές παρακείμενα κτίρια και οχήματα.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 87, εκ των οποίων αρκετοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Πολλά από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Άλλες δύο παγιδευμένα οχήματα εξερράγησαν εντός της ημέρας σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης με απολογισμό τουλάχιστον 29 νεκρούς.

Το ένα από τα οχήματα ανατινάχθηκε στην είσοδο της συνοικίας Καντιμίγια, στη βορειοδυτική Βαγδάτη, που θεωρείται «ιερή πόλη» για τους σιίτες. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς και 43 τραυματίες.

Η τρίτη επίθεση της ημέρας σημειώθηκε στα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, στον εμπορικό δρόμο περιοχής που κατοικείται κυρίως από σιίτες, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 31.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024