
Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές οι μαθητές
Αύριο, Πέμπτη, σταματούν τα μαθήματα στα σχολεία της χώρας, τα οποία όμως πρακτικά έχουν... κλείσει από τις 22 Απριλίου, όταν ξεκίνησαν οι διακοπές του Πάσχα. Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 16 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και οι μαθητές των λυκείων μετά τις διακοπές του Πάσχα ουσιαστικά γύρισαν στα σχολεία για τρεις ημέρες.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν εφέτος στις 16 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιστροπής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας έχει αλλάξει (έπειτα από προσωπικό του αίτημα) και τον αντικατέστησε η μέχρι πέρυσι αντιπρόεδρος της επιτροπής, έμπειρη φιλόλογος.
- Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξάγονται μετά τη λήξη των μαθημάτων του β’ τετραμήνου σε εξεταστικά κέντρα που είναι Γενικά Λύκεια. Αν κρίνεται αναγκαίο για την αντικειμενική διεξαγωγή τους, μπορεί να ορίζονται ως εξεταστικά κέντρα σχολικά συγκροτήματα, στα οποία στεγάζονται Γενικά Λύκεια. Τα εξεταστικά κέντρα ορίζονται με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
- Η διάρκεια της γραπτής εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων είναι τρίωρη, εκτός αν, σε ειδικές περιπτώσεις, ορίζεται διαφορετικά από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ).
- Οι πανελλαδικές εξετάσεις διενεργούνται στις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων ενώπιον δύο επιτηρητών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τριάντα αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν
- Εκλογές Περού: Η υποψήφια της ακροδεξιάς Φουτζιμόρι έχει προβάδισμα 4% ενόψει β΄ γύρου
- Ασφαλείς οι πτήσεις στην Ελλάδα – Δεν αναμένονται ελλείψεις καυσίμων
- Προσεκτική η Κάγια Κάλας εναντίον του Μπεν – Γκβιρ – Πολύ έντονη κριτική στην Κάλας από Ισπανίδα ευρωβουλευτή
