Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi R8 V10 Coupe Plus Selection 24h: Συλλεκτικό είδος... αγωνιστικής αξίας

Audi R8 V10 Coupe Plus Selection 24h: Συλλεκτικό είδος… αγωνιστικής αξίας

Μια επετειακή έκδοση προς τιμή της νικηφόρας πορείας του R8 LMS παρουσιάζει η γερμανική φίρμα με αφετηρία την ισχυρότερη εκδοχή του R8 η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 μονάδες.


Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει μια επετειακή έκδοση της ισχυρότερης έκδοσης του Audi R8 V10 Plus η οποία δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής αλλά και ως υπενθύμιση του περσινού θριάμβου του R8 LMS στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring, αλλά και της συνολικής αγωνιστικής πορείας του R8 LMS το οποίο μετρά συνολικά 323 νίκες από την στιγμή που η πρώτη γενιά του πρωτοεμφανίστηκε στις αγωνιστικές πίστες το 2009.

Η “road-legal” επετειακή έκδοση θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 μονάδες και σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή «πολιτική» έκδοση του R8 V10 Plus επωφελείται από μια σειρά επιπλέον αναβαθμίσεων στο σύστημα διεύθυνσης και στις επιλογές ρύθμισης της ενεργής ανάρτησης τα οποία εγγυώνται μια ακόμα πιο δυναμική και εκρηκτική οδική συμπεριφορά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης ανήκουν και φωτιστικά σώματα τεχνολογίας laser.

Τα 24 αντίτυπα του Audi R8 V10 Coupe Plus Selection 24h όπως ονομάζεται για τους προφανείς λόγους η έκδοση θα είναι διαθέσιμα με μια χαρακτηριστική τριχρωμία όπου κυριαρχεί το γκρι Suzuka, όπως το αποκαλεί η γερμανική φίρμα, σε συνδυασμό με λεπτομέρειες σε μαύρο Mythos και κόκκινο Misano που παραπέμπουν στoυς χρωματισμούς του αγωνιστικού R8 LMS.

Την εξωτερική του εικόνα συμπληρώνουν μια σειρά από ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες με γυαλιστερό φινίρισμα όπως το spoiler μπροστά, οι εξωτερικοί καθρέπτες, η αεροτομή και ο αεροδυναμικός διαχύτης, ενώ το παζλ συμπληρώνει η παρουσία του λογότυπου «R8 24h» στα κατώτερα πλευρικά τμήματα και οι τροχοί των 20 ιντσών με τις χαρακτηριστικές ζάντες.

Αντιστοίχως «επετειακή» είναι και η εικόνα του εσωτερικού όπου εκτός από την χαρακτηριστική γκρι απόχρωση των επενδύσεων υπάρχουν αρκετά στοιχεία με ανθρακονημάτινο φινίρισμα όπως οι αεραγωγοί και το «πλαίσιο» του ψηφιακού πίνακα οργάνων ενώ στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται τα φωτιζόμενα μαρσπιέ με τον αύξοντα αριθμό κάθε αυτοκινήτου καθώς και τα “entry lights” τα φώτα «καλωσορίσματος» τα οποία προβάλλουν το λογότυπο R8 στην άσφαλτο κατά το ξεκλείδωμα.

Το Audi R8 V10 Coupe Plus Selection 24h εξοπλίζεται με το γνωστό ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων ο οποίος του δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 330 χλμ./ώρα

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η επετειακή έκδοση του R8 θα παρουσιαστεί επισήμως στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring (26-29 Μαΐου) αν και τα βιβλία παραγγελιών έχουν ήδη ανοίξει προσδιορίζοντας την αρχική τιμή του R8 V10 Plus στα 229.000 ευρώ.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024