Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο

Σε 48ωρη γενική απεργία την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί παράλληλα προς ψήφιση στη Βουλή. Κινητοποίηση και από το ΠΑΜΕ.

Σε 48ωρη γενική απεργία την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί παράλληλα προς ψήφιση στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με διαδικασίες fast track προσπαθεί να αιφνιδιάσει την κοινωνία προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκηρύσσει 48ωρη απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου.

Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση για 24ωρη απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τα οποία όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ προβλέπουν:

  • Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.
  • Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.
  • Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.
  • Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.
  • Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ στις βασικές φορολογικές διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται:

Αντί για αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ πού υποσχόταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει νέα μείωση στα 9.090 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους από 9.545 ευρώ που ήταν έως σήμερα. Η επιστροφή φόρου μειώνεται από τα 2.100 ευρώ στα 2.000 ευρώ, ενώ με το «εφεδρικό» μνημόνιο συζητείται παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.182 ευρώ. Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα από 9.090 ευρώ μέχρι 9.545 ευρώ, οι οποίοι καλύπτονταν από το αφορολόγητο, θα υποστούν επιβαρύνσεις μέχρι 100 ευρώ το χρόνο.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με φορολογητέες μηνιαίες αποδοχές από 757 ευρώ έως 795 ευρώ θα έχουν αύξηση της φορολογίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι με εισόδημα φορολογητέο πάνω από 795 ευρώ και μέχρι 2.250 ευρώ, θα πληρώσουν επιπλέον φόρους έως και 176 ευρώ τομ χρόνο για τα εισοδήματά τους αυτά.

Το νομοσχέδιο προβλέπει νέα κλίμακα της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», η μηνιαία παρακράτηση της οποίας σε μισθούς και συντάξεις θα ξεκινήσει από τη στιγμή που το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους. Συγκεκριμένα, προβλέπεται νέος αυξημένος συντελεστής 2,2% (από 1% που ίσχυε μέχρι τώρα) για εισοδήματα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ.

Σημαντική επιβάρυνση θα υποστούν όσοι έχουν κάποιο εισόδημα από ενοίκια. Για ετήσιο ποσό από ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ, ο συντελεστής αυξάνεται από το 11% στο 15%. Τα λαϊκά νοικοκυριά που αποκτούν εισόδημα από νοίκια από 1.000 μέχρι 12.000 ευρώ, θα πληρώνουν επιπλέον φόρο από 40 μέχρι και 480 ευρώ τον χρόνο.

Το φορολογικό νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τα χαράτσια της «αλληλεγγύης», φέρνει περαιτέρω επιβαρύνσεις σε εισοδήματα από 9.090 μέχρι 27.000 ευρώ το χρόνο.

Αναφέρεται, επίσγς, πως απέναντι σε αυτή την επίθεση η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή της άδικης και ταξικής -σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων- φορολογικής πολιτικής.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις και από το ΠΑΜΕ: Την Παρασκευή το πρωί στην Ομόνοια, το Σάββατο το απόγευμα στην Ομόνοια και την Κυριακή το πρωί στο Σύνταγμα.

«Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024