Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσμοί: Σημαντική η πρόοδος με την Αθήνα, ανοίγει δρόμο για το χρέος

Θεσμοί: Σημαντική η πρόοδος με την Αθήνα, ανοίγει δρόμο για το χρέος

Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα επί πακέτου πολιτικής το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για συνομιλίες επί της βιωσιμότητος του χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης διαπιστώνουν οι θεσμοί, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους, το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται εξ' αποστάσεως...

Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα επί πακέτου πολιτικής το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για συνομιλίες επί της βιωσιμότητος του χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης διαπιστώνουν οι θεσμοί, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους, το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης στην οποία ανακοινώνουν και την αποχώρησή τους από την Αθήνα. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται εξ’ αποστάσεως.

Όπως μετέδωσε το Reuters, σε κοινή ανακοίνωσή τους η Κομισιόν, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ο ESM τονίζουν τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής και ξεκαθαρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και τα κράτη – μέλη θα συνεχιστούν από τις έδρες των θεσμών.

Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων έχει στόχο τη συμφωνία σε κάποια τελευταία στοιχεία του συνολικού πακέτου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι θεσμοί και οι Ελληνικές Αρχές έχουν υλοποιήσει σημαντική πρόοδο επί πακέτου πολιτικής το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για συνομιλίες επί της βιωσιμότητος του χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου Ελληνικού Προγράμματος.»

» Όλοι οι θεσμοί θα συνεχίσουν να εργάζονται από τις έδρες τους με τις Αρχές και τα κράτη μέλη για τα τελικά στοιχεία ενός πλήρους πακέτου πολιτικής» αναφέρεται στην κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024