Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταξίμετρο στο ασθενοφόρο; Ναι, αν αρρωστήσετε στο Πεκίνο

Ταξίμετρο στο ασθενοφόρο; Ναι, αν αρρωστήσετε στο Πεκίνο

Να βάλει τάξη στο χαοτικό τοπίο στη μεταφορά ασθενών προσπαθεί το Πεκίνο: Έπειτα από διαμαρτυρίες για υπέρογκες... χρεώσεις που επιβάλλουν οδηγοί ασθενοφόρων σε ασθενείς για τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία, νέος νόμος θα καθορίζει σαφώς και αυστηρά πώς θα γίνεται η τιμολόγηση...

Να βάλει τάξη στο χαοτικό τοπίο στη μεταφορά ασθενών προσπαθεί το Πεκίνο: Έπειτα από διαμαρτυρίες για υπέρογκες… χρεώσεις που επιβάλλουν οδηγοί ασθενοφόρων σε ασθενείς για τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία, νέος νόμος θα καθορίζει σαφώς και αυστηρά πώς θα γίνεται η τιμολόγηση.

Όπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο κινεζικά ΜΜΕ, το νέο πλαίσιο θα τεθεί σε ισχύ από το Μάιο.

Πλέον, η «ταρίφα» για μεταφορά σε νοσοκομείο θα είναι 50 γουάν (περίπου 6,80 ευρώ) εάν η απόσταση είναι μέχρι τα τρία χιλιόμετρα.

Από εκεί και μετά, ο ασθενής θα χρεώνεται άλλα επτά γουάν (περίπου 95 λεπτά) για κάθε επιπλέον χιλιόμετρο. Η ταρίφα θα πρέπει να καταβάλλεται ακόμη κι όταν καλείται το ασθενοφόρο αλλά τελικά δεν χρησιμοποιείται.

Η κίνηση φαίνεται ότι ακολουθεί διάφορες υποθέσεις πολύ υψηλών χρεώσεων που είχαν προκαλέσει επικρίσεις -με πιο κραυγαλέα την αναφορά πως ένας κάτοικος του Σανντόνγκ είχε χρεωθεί από τους οδηγούς του ασθενοφόρου 3.600 γουάν (δηλαδή περίπου 490 ευρώ) για διακομιδή.

Χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα εξέφρασαν -πέραν της απορίας τους για το ότι ούτως ή αλλως υπάρχουν χρεώσεις για τα ασθενοφόρα- την… ανησυχία τους πως το «ταξίμετρο» μπορεί να λειτουργήσει ως «πειρασμός» για τους οδηγούς να επιλέγουν τις μεγαλύτερες διαδρομές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024