Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιτυχημένη λαπαροσκοπική νεφρεκτομή και μεταμόσχευση στον «Ευαγγελισμό»

Επιτυχημένη λαπαροσκοπική νεφρεκτομή και μεταμόσχευση στον «Ευαγγελισμό»

Μία ακόμη επιτυχημένη λαπαροσκοπική νεφρεκτομή από ζώντα δότη πραγματοποιήθηκε στην Α’ Χειρουργική Κλινική και Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των επιτυχών μεταμοσχεύσεων νεφρού με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Μία ακόμη επιτυχημένη λαπαροσκοπική νεφρεκτομή από ζώντα δότη (σύζυγος προς σύζυγο) πραγματοποιήθηκε στην Α’ Χειρουργική Κλινική και Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των επιτυχών μεταμοσχεύσεων νεφρού με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα επέμβαση λαπαροσκοπικής αφαίρεσης του μοσχεύματος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου από τον Δρ Βασίλειο Δρακόπουλο, σε συνεργασία με τον Δρ Νικόλαο Ρουκουνάκη.

Το νεφρικό μόσχευμα, αφού αφαιρέθηκε λαπαροσκοπικά από γυναίκα ηλικίας 48 ετών, εν συνεχεία τοποθετήθηκε στο σύζυγό της, ηλικίας 57 ετών, από τον Δρ Βασίλη Βουγά και τον Συντονιστή Διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Οργάνων, Δρ Σπύρο Δρακόπουλο.

Η δότρια εξήλθε την 3η μετεγχειρητική ημέρα σε άριστη γενική κατάσταση και νεφρική λειτουργία, ο δε λήπτης αναμένεται να εξέλθει του νοσοκομείου τις επόμενς ημέρες.

Τη διαδικασία υποστήριξε το Αναισθησιολογικό, το Ανοσολογικό, το Νεφρολογικό και το Νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και οι συντονιστές των Μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου, Δημήτριος Πιστόλας και Αικατερίνη Μπαλάσκα.

Να σημειωθεί ότι, η λαπαροσκοπική αφαίρεση νεφρικών μοσχευμάτων, η οποία ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα αποκλειστικά στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» τον Φεβρουάριο του 2015, είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση προσφοράς μοσχευμάτων από ζώντες δότες.

Η επιτυχία της μεθόδου έγκειται στην ασφαλή εκτέλεση της μεταμόσχευσης νεφρού, αφενός δίνοντας άριστα αποτελέσματα νεφρικής λειτουργίας στον λήπτη, αφετέρου επιτρέποντας στον δότη να επανέλθει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στις καθημερινές υποχρεώσεις της ζωής του.

health.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024