Τελευταία ευκαιρία για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο Αγγλίας
Το πρώτο της τρόπαιο στην «μετά-Αλεξ-Φέργκιουσον» εποχή διεκδικεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που το Σάββατο αντιμετωπίζει την Εβερτον στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Η διοργάνωση των εκπλήξεων δικαιώνει και φέτος τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό, καθώς στον τελικό θα περάσει και μία εκ των Κρίσταλ Πάλας, Γουότφορντ που τίθενται αντιμέτωπες στον έτερο ημιτελικό, την Κυριακή.
Το πρώτο της τρόπαιο στην «μετά-Αλεξ-Φέργκιουσον» εποχή διεκδικεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που το Σάββατο αντιμετωπίζει την Εβερτον στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Η διοργάνωση των εκπλήξεων δικαιώνει και φέτος τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό, καθώς στον τελικό θα περάσει και μία εκ των Κρίσταλ Πάλας, Γουότφορντ που τίθενται αντιμέτωπες στον έτερο ημιτελικό, την Κυριακή.
Βίοι παράλληλοι για Γιουνάιτεντ και Εβερτον, με πολλά αρνητικά αποτελέσματα κι ακόμα περισσότερη γκρίνια για τους δύο προπονητές. Ο Λουϊς Φαν Γκάαλ θεωρείται «τελειωμένος» ακόμα κι αν η ομάδα του κατακτήσει το Κύπελλο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους οπαδούς των «Toffees», όμως αυτό αλλάζει… πανεύκολα αν οδηγήσει την ομάδα στον πρώτο της τίτλο μετά από 21 χρόνια. Συμπτωματικά, το τελευταίο κύπελλο της Εβερτον κατακτήθηκε με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 1-0 στον τελικό του 1995.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Εβερτον «μοιράζονται» συνολικά 16 τρόπαια του FA Cup (11 και 5 αντίστοιχα). Ομως, οι άλλοι δύο μονομάχοι αναζητούν ακόμα το πρώτο τους. Τόσο η Γουότφορντ όσο και η Κρίσταλ Πάλας έχουν από μία συμμετοχή σε τελικό. Η Πάλας έχασε 1-0 σε επαναληπτικό (3-3 το πρώτο ματς) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1990 στον πρώτο τίτλο του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ενώ η Γουότφορντ που μεσουρανούσε στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1980, έφτασε στο τελικό το 1984 όπου ηττηθηκε από την Εβερτον.
Το πρόγραμμα των ημιτελικών (και οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ)
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Ιταλία τη Μπρέσια το βράδυ της Τετάρτης (13/5, 21:30) για την 5η αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του LEN Champions League.
Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στα επίσημα του γηπέδου κατά τη διάρκεια του Αλ Νασρ – Αλ Χιλάλ με VIP φίλους της πρώτης να βρίσκονται περικυκλωμένοι από αντιπάλους με κοντάρια στα χέρια!
Σε ηλικία 47 ετών έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος Αμερικανός μπασκετμπολίστας Τζέισον Κόλινς, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Έγινε γνωστός ως ο πρώτος παίκτης του NBA που δήλωσε ομοφυλόφιλος.