Τσίπρας: Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν και η αξιολόγηση θα κλείσει
Την πεποίθηση ότι «θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες και θα κλείσει η αξιολόγηση» εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την ασφάλεια των πολιτών. «Θα περάσουμε έναν κάβο και θα ανοίξει η πολύ κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του χρέους» είπε.
Την πεποίθηση ότι «θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες και θα κλείσει η αξιολόγηση» εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την ασφάλεια των πολιτών. «Θα περάσουμε έναν κάβο και θα ανοίξει η πολύ κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του χρέους» είπε.
Κάλεσε μάλιστα τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, και ιδίως τη ΝΔ, να προσέλθουν στο τραπέζι της ανταλλαγής απόψεων, «γιατί όταν θα έχει κλείσει η αξιολόγηση δεν θα έχει πια νόημα να συνεχίζεται μια λογική την οποία πρώτος εισήγαγε ο κ. Σαμαράς περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης».
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι τα θετικά αποτελέσματα οφείλονται στην αύξηση του Τουρισμού και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ψηφίσει τις 100 δόσεις -μέτρο που, αν και χαρακτηρίστηκε από την ΝΔ «μονομερής ενέργεια», έδωσε ανάσα στην χειμαζόμενη αγορά και στα δημόσια Ταμεία. Ως τρίτο παράγοντα ανέφερε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε ποσοστό 98%, με συνέπεια να «πέσουν» 5 δισ. ευρώ στην αγορά.
«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή, σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση, κι αυτό που έχει αξία είναι ότι η χώρα έχει συμμαχίες στην Ευρώπη, όπως διαπιστώθηκε από τις δηλώσεις Γιούνκερ κι όχι μόνο από τα Αριστερά, αλλά και από τα Δεξιά και καλό θα ήταν να ταυτιστείτε με αυτούς, εφόσον αυτές οι συμμαχίες βρίσκονται στη ευρύτερη πολιτική οικογένεια της ευρωπαϊκής Δεξιάς κι όχι με κάποιους άλλους ακραίους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ακροδεξιά ατζέντα και τον κατηγόρησε ότι υιοθετεί και τις θέσεις ακραίων κύκλων στην Ευρώπη για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης, αφού ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει και τόση σημασία η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Ανέφερε δε, στο σημείο αυτό , ότι αυτή η άποψη ίσως είναι και η μόνη με την οποία ο κ. Μητσοτάκης διαφοροποιείται από το “success story” των πρωτογενών πλεονασμάτων που δεν ήρθαν ποτέ τελικά.
Σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός είπε: «Εμείς πιστεύουμε στην εσωτερική Δημοκρατία και εσείς διαγράψατε τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος και όλη την οργάνωση της Νεολαίας επειδή τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά από αυτά που θέλατε».
Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός, επισήμανε ότι παρά τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές, το μήνυμα από τη σημερινή συζήτηση είναι ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια χώρα ασφαλής, μια χώρα με βαθιά κουλτούρα πανανθρώπινων οικουμενικών αξιών, και προσέθεσε πως αυτό το ανέδειξε ο ελληνικός λαός στην πρωτοφανή προσφυγική κρίση, δείχνοντας πως μπορεί να ανοίξει την αγκαλιά της στο διαφορετικό και πρωτοστατεί για τις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
«Και έχοντας αυτό το πλεόνασμα αξιών ως πυξίδα πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Φέτος η Ελλάδα, θα σπάσει κάθε ρεκόρ ξένων επισκεπτών και μετά από έξι χρόνια η Ελλάδα θα ξεκινήσει την μεγάλη προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι το δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξει ανάπτυξη.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων