Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος στη δράση πολυμελούς σπείρας που λήστευε κι έκλεβε στη δυτική Αττική

Τέλος στη δράση πολυμελούς σπείρας που λήστευε κι έκλεβε στη δυτική Αττική

Ληστείες και κλοπές από σπίτια στη δυτική Αττική διέπραττε συστηματικά η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Άνω Λιοσίων. Συνελήφθησαν σε καταυλισμό Ρομά πέντε μέλη της, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Ληστείες και κλοπές από σπίτια στη δυτική Αττική διέπραττε συστηματικά η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Άνω Λιοσίων.

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της Δευτέρας σε καταυλισμό Ρομά στα Άνω Λιόσια πέντε μέλη της, τέσσερις ενήλικες ηλικίας 18-39 ετών και ένας ανήλικος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον κατά το τελευταίο οκτάμηνο, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέπρατταν ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία, σε βάρος ανήμπορων να αντισταθούν ηλικιωμένων, καθώς επίσης και διαρρήξεις-κλοπές σε κατοικίες στη δυτική Αττική, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι στοχοποιούσαν ηλικιωμένα άτομα που θεωρούσαν εύκολους στόχους και προέβαιναν κατ’ επανάληψη σε ληστείες και κλοπές σε βάρος τους.

Στην κατοχή και σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών και κινητών τηλεφώνων, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και δύο οχήματα ως μέσα διαφυγής.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 11 περιπτώσεις ληστειών και 116 κλοπές.

Με δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, ληστείες και παράβαση του Νόμου περί όπλων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024