Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβληματική η σύνδεση τρομοκρατίας-προσφυγικού, λέει ο Δ.Κουτσούμπας

Προβληματική η σύνδεση τρομοκρατίας-προσφυγικού, λέει ο Δ.Κουτσούμπας

«Είναι από μόνο του προβληματικό ότι συνδέονται οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες και το Παρίσι με τους πρόσφυγες» είπε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Ασφάλεια.

«Είναι από μόνο του προβληματικό ότι συνδέονται οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες και το Παρίσι με τους πρόσφυγες» είπε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Ασφάλεια.

«Αυτό που έπρεπε να συζητάμε είναι το πώς και αν υπάρχει περίπτωση να απεμπλακούμε από τον φαύλο κύκλο των αποφάσεων της ΕΕ, όπως η συμφωνία με την Τουρκία, η οποία έχει την υπογραφή της κυβέρνησης, αλλά και τη στήριξη των άλλων κομμάτων που συνυπέγραψαν την ανακοίνωση μετά την σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό» τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «έκανε αχταρμά» τους αντιεξιουσιαστές με δίκαιους αγώνες, όπως των αγροτών.

Καταλήγοντας, ο γγ είπε πως οι λαοί πρέπει να αντιπαραθέσουν την οργάνωση της αυτοτελούς εργατικής-λαϊκής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην δήθεν «ειρήνη» που επιβάλλεται από τους πολεμοκάπηλους με «το πιστόλι στον κρόταφο», μέχρι την οριστική εξάλειψη των αιτιών που τα γεννούν.

«Αυτή η πάλη είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για να λυθεί το καθοριστικό ζήτημα της εξουσίας για το λαό. Για να βγουν ο λαός μας και οι άλλοι λαοί νικητές από τον πόλεμο με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, τον καπιταλισμό, που γεννάει κρίσεις, ανταγωνισμούς, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, δολοφονικές βομβιστικές ενέργειες, αθώα θύματα, άνδρες γυναίκες και παιδιά» κατέληξε.

Η δευτερολογία

«Τα ουσιαστικά και πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό είναι άλλα. Η ανασφάλεια στους εργασιακούς χώρας, οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και η κάβα των προληπτικών μέτρων είναι αυτά που δημιουργούν ανασφάλεια στον ελληνικό λαό. Γιατί αποτελούν απόδειξη ότι οι θυσίες του είναι χωρίς ημερομηνία λήξης».

Αυτό τόνισε στη δευτερολογία του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «προπαγάνδα και απλά μαθήματα εξαπάτησης» τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, ότι δεν θίγονται με τα νέα μέτρα για τις συντάξεις και τα εισοδήματα που θα εφαρμοστούν, τα χαμηλά στρώματα, υποστηρίζοντας ότι «έρχονται και άλλες πολύ μεγάλες μειώσεις» ενώ τόνισε ότι θα έχουν επιπτώσεις ακόμα και σε όσους θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2016.

«Οι μειώσεις στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις σε συνδυασμό με τη φοροεπιδρομή θα εξανεμίσει και τα τελευταία ψίχουλα του εισοδήματος του ελληνικού λαού», επεσήμανε.

Ακόμα, ο γγ του ΚΚΕ επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «επανέφερε την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων για μια ακόμα φορά».

«Ξαναγυρνάτε σε άλλες εποχές που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αυτή η επικίνδυνη πολιτική είναι βούτυρο στο ψωμί της ατομικής τρομοκρατίας για μέτρα καταστολής, των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής και όσων θέλουν να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα με προβοκατόρικες ενέργειες. Βάζετε απέναντι το λαϊκό κίνημα και ονομάζεται τρομοκρατία τους αγώνες για εργασιακά δικαιώματα», υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε ακόμα στον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι μίλησε σήμερα για το αριστερό του παρελθόν, τώρα που προσπαθεί να απογαλακτιστεί και να εγκλιματιστεί στο μνημονιακό του παρόν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Πλέον πάτε παρεούλα και πάτε στην ίδια γραμμή πλεύσης. Αυτή είναι η ουσία και βρίσκεται τεχνάσματα για αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού με κάλπικο δίλημμα», προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Κλείνοντας τη δευτερολογία του ο κ. Κουτσούμπας, κάλεσε τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, «να χαράξουν μαζί με το ΚΚΕ το δρόμο της μαζικής πάλης, του αγώνα και της αντίστασης».

«Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μας βγάλει στο ξέφωτο», κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024