Συστάσεις Ρήγα προς τους «53+» να είναι «πιο προσεκτικοί»
Αιχμές κατά της κίνησης των «53+» άφησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, με αφορμή νέα παρέμβασή τους στην οποία αναφέρουν ότι «δεν είναι αυτοσκοπός η παρουσία στη διακυβέρνηση, καθώς είναι προτιμότερο να φεύγει κανείς μαχόμενος, παρά να κρατά την εξουσία συμβιβαζόμενος πέραν ενός σημείου».
Αιχμές κατά της κίνησης των «53+» άφησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑΠαναγιώτης Ρήγας,με αφορμή νέα παρέμβασή τους στην οποία αναφέρουν ότι«δεν είναι αυτοσκοπός η παρουσία στη διακυβέρνηση, καθώς είναι προτιμότερο να φεύγει κανείς μαχόμενος, παρά να κρατά την εξουσία συμβιβαζόμενος πέραν ενός σημείου».
«Ο ΣΥΡΙΖΑείναι ένα δημοκρατικό, πλουραλιστικό κόμμα, αλλά να είμαστε όλοι προσεκτικοί… Στόχος της εσωτερικής τρόικας είναι να πέσει η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά στον Σκάι, προσθέτοντας ότι «είναι σεβαστές οι σκέψεις,αλλά έχουμε ομόφωνες αποφάσειςκαι στην ΠΓ και στην ΚΕ, δεν θα τους περάσει». «Έχουμε κυβέρνηση τετραετίας που θα φέρει τις απαιτούμενες αλλαγές στον τόπο» τόνισε.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ανέφερε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. «Μπορεί να υπήρξε και μια ολιγωρία από εμάς τον Οκτώβριο, αλλά ήταν μικρή, οι καθυστερήσειςαπό τους θεσμούς είναι μεγαλύτερες» πρόσθεσε.
«Αν νομίζουν ότιμε πλασματικά στοιχεία μπορούν να πλήξουν τη συμφωνία τότε επιβεβαιώνεται ότι η συμφωνία είναι ετεροβαρής» πρόσθεσε.
Τέλος, έκανε λόγο για «εμμονή από το ΔΝΤ,που επιμένει σε πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Όπως διευκρίνισε το θέμα των μέτρων «κάβα» θα πρέπει να συζητηθείμετά την ολοκλήρωσητης πρώτης αξιολόγησης.
Σημειώνεται ότι εξέχων στέλεχος της κίνησης των «53+» στο κυβερνών κόμμα είναι ο υπουργός ΟικονομικώνΕυκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος φέρεται προβληματισμένος ακόμη και για την παραμονή του στην κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιόκιτς: «Αν ήμασταν στη Σερβία θα μας είχαν διώξει όλους»
- Μανιφέστο Τσίπρα: Τρεις δυνάμεις, μία συμπαράταξη και η ελπίδα για μια κυβερνώσα Αριστερά της Νέα Εποχής
- Ο Τραμπ απειλεί να αποσύρει στρατεύματα από τις «απαίσιες» Ιταλία και Ισπανία – Η απάντηση Μαδρίτης και Ρώμης
- Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε το τραύμα στο δάχτυλο του 5χρονου αγοριού
- «Σαν μεγάλο αιλουροειδές» – Η ερωτική ζωή του Άιρτον Σένα πριν το τραγικό ατύχημα
- Η στρατηγική «μην ενοχλείτε» από τον Λανουά
- Ο πόλεμος στο Ιράν επιτάχυνε την πράσινη μετάβαση, λέει ο ΟΗΕ
- Ένα δισεκατομμύριο συσκευές συνδεδεμένες: Η σιωπηλή επανάσταση του IoT
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442