Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών 2016: Νέες τεχνολογίες και μουσική

Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών 2016: Νέες τεχνολογίες και μουσική

...

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Eπιδιώκει να καταγράψει τις διαφορετικές πτυχές της ποπ μουσικής στην ψηφιακή εποχή, διερευνώντας τις σύγχρονες τάσεις και συνήθειες. Με κεντρικό θέμα το Digital Pop, το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει. Η 12η διοργάνωσή του θα πραγματοποιηθεί από τις 19 μέχρι τις 22 Μαΐου, στο Κτιριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121.

Το ADAF θα παρουσιάσει διαδραστικά έργα, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, video art, διαδικτυακά έργα, ψηφιακή εικόνα, δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, ομιλίες καλλιτεχνών, παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, οπτικοακουστικές περφόρμανς και μουσικά δρώμενα, αναδεικνύοντας τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες και στις καλλιτεχνικές πρακτικές.

Κάθε χρόνο, δεκάδες δημιουργικοί άνθρωποι εντάσσονται δυναμικά στην ομάδα του Φεστιβάλ, αναπτύσσοντας τις δυνατότητές τους και προσφέροντας σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης, όπως στους χώρους υποδοχής, στην παραγωγή, στο στήσιμο της έκθεσης καθώς και στις ξεναγήσεις στο κοινό.

Τα έργα τους θα παρουσιάσουν πάνω από 450 καλλιτέχνες ανά τον κόσμο μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει από διαδραστικές και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις μέχρι δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και για παιδιά.

Το φεστιβάλ εγκαινιάζει τη νέα κατηγορία ADAF KIDS, ενώ θα πραγματοποιηθούν ομιλίες καλλιτεχνών και παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, όπως τα Japan Media Arts Festival (Ιαπωνία), Loop Festival (Ισπανία), Anima (Βέλγιο), Locomotion (Μεξικό), κ.ά.

Στο πρόγραμμα προβολών συμπεριλαμβάνονται, ακόμη, το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ, The Story of Technoviking, το πρόγραμμα VIDEOsPAIN με έργα video art από ισπανούς καλλιτέχνες, το πρόγραμμα From A to Z in Loop με έργα φοιτητών από το ΑΤΕΙ Αθήνας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στο gallery space του six d.o.g.s θα παρουσιαστεί η έκθεση Digital Image του ADAF αφιερωμένη στη σύγχρονη ψηφιακή εικόνα και την ποπ κουλτούρα του διαδικτύου.

Από τις 19 μέχρι τις 22 Μαΐου, το Φεστιβάλ θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικές περφόρμανς που θα πραγματοποιηθούν στο Gig Space του six d.o.g.s. Ξεκινώντας στις 19 Μαΐου με το exclusive event focus raster-noton με καλλιτέχνες από το διεθνές label ηλεκτρονικής μουσικής raster noton και ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα του με την performance Recession της γνωστής κολεκτίβας1024 από τη Γαλλία, προσκαλεί το κοινό σε μια σειρά από εντυπωσιακά οπτικοακουστικά live acts.

Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών 2015 είχε πραγματοποιηθεί στη Διπλάρειο Σχολή και υπό τον τίτλο Public Space_s, είχε επιχειρήσει να αναδείξει τις πτυχές του δημόσιου χώρου τόσο στο ψηφιακό περιβάλλον όσο και στο χώρο της πόλης.

Μέσα από ένα πολύπλευρο πρόγραμμα, καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν μοιραστεί με το κοινό τις αφηγήσεις τους με βασικό δημιουργικό άξονα τις νέες τεχνολογίες, τα δίκτυα, το χώρο, τον ήχο και την επικοινωνία.

Πληροφορίες

Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121, Αθήνα
Εξωτερικοί χώροι: Ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Ημερομηνία: 19 – 22 Μαΐου 2016

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024