Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν μια Bentley Continental GT V8 S Convertible ενδίδει στην pop art

Όταν μια Bentley Continental GT V8 S Convertible ενδίδει στην pop art

Η βρετανική φίρμα ανέθεσε στον άνθρωπο που σχεδίασε το εξώφυλλο του θρυλικού δίσκου των Beatles, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, να μεταμορφώσει Bentley Continental GT V8 S Convertible σε ένα κινητό έργο τέχνης.


H βρετανική φίρμα ανέθεσε σε έναν από τους πρωτοπόρους της pop art στη Βρετανία, τον Sir Peter Blake να δημιουργήσει μια one-off Continental GT V8 S, η οποία και θα δημοπρατηθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood στις 24 Ιουνίου με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στην φιλανθρωπική οργάνωση Care2Save Charitable Trust.

Ενδεχομένως το όνομα του Sir Peter Blake να μην θυμίζει τίποτα σε πολλούς, ωστόσο πρόκειται για τον άνθρωπο που δημιούργησε το θρυλικό εξώφυλλο του επίσης θρυλικού δίσκου των Beatles, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

Με αυτό κατά νου, οι αισθητικές επιλογές του Βρετανού που αναμιγνύουν όλες τις παραδοσιακές φόρμες της pop art με τα έντονα χρώματα και τα ναΐφ μοτίβα δείχνουν να αποκτούν νόημα ακόμα και στις επιφάνειες μιας παραδοσιακά πιο «αυστηρής» Bentley.

Εκτός από την προφανή παρέμβαση του Βρετανού στο αμάξωμα, το καλλιτεχνικό μοτίβο συνεχίζει και στο πολυτελές εσωτερικό της με τα διαφορετικών χρωμάτων καθίσματα και την υπογραφή του Sir Peter Blake στα προσκέφαλα και σε άλλες λεπτομέρειες, όπως η ροζ απόχρωση του επιλογέα ταχυτήτων, το πράσινο τιμόνι με τις μπλε ραφές ενώ, στο σκληρό δίσκο του infotainment του βρετανικό μοντέλο έχει προστεθεί και μια playlist με τα αγαπημένα τραγούδια του Βρετανού.

Σε αντίθεση με την νέα της εξωτερική εικόνα η Continental GT V8 S διατηρεί κάτω από το καπό της τον V8 των 4,0 λίτρων με ισχύ 520 ίππων και ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

auto.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024