Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Προεδρικός» ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας
O νέος πρωθυπουργός Γκρόισμαν (αριστ.) με τον ουκρανό πρόεδρο Ποροσένκο μετά την ψηφοφορία: Ο σύμμαχος του προέδρου καλείται να βγάλει το Κίεβο από το πολιτικό αδιέξοδο

«Προεδρικός» ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Την ψήφο τους με ευρεία πλειοψηφία έδωσαν οι ουκρανοί βουλευτές στον Βολόντιμιρ Γκρόισμαν για τη θέση του πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση Γιατσένιουκ στην πολύμηνη πολιτική κρίση στο Κίεβο. Ο Γκρόισμαν, σύμμαχος του προέδρου Ποροσένκο, ανέφερε ως στόχο της διακυβέρνήσης του την καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως και την προσέγγιση με την ΕΕ.

Την ψήφο τους με ευρεία πλειοψηφία έδωσαν οι ουκρανοί βουλευτές στον Βολόντιμιρ Γκρόισμαν για τη θέση του πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση Γιατσένιουκ στην πολύμηνη πολιτική κρίση στο Κίεβο.

Ο Γκρόισμαν, σύμμαχος του προέδρου Ποροσένκο, ανέφερε ως στόχο της διακυβέρνήσης του την καταπολέμηση της διαφθοράς και της αναποτελεσματικής διακυβέρνησης, όπως και την προσέγγιση με την ΕΕ.

Την Πέμπτη, η υποψηφιότητα του Γκρόισμαν εγκρίθηκε στο Κοινοβούλιο από 257 βουλευτές και η σύνθεση του κυβερνητικού του σχήματος -με τις ευρύτερες αλλαγές τα τελευταία δύο χρόνια- δείχνει πως θα ενισχυθεί η επιρροή του προέδρου Ποροσένκο ειδικά στη χάραξη οικονομικής πολιτικής.

Ο προαλειφόμενος για το υπουργείο Οικονομικών Ολεξάντρ Ντανίλιουκ είναι ο αναπληρωτής επικεφαλής του επιτελείου του Ποροσένκο ενώ στο υπουργείο Οικονομίας (και τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού) οδεύει ο Στεπάν Κούμπιφ, μέχρι πρότινος αντιπρόσωπος του προέδρου στο Κοινοβούλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024