Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο ποδοσφαιρικό «έπος» της Λίβερπουλ, πέρασαν Σαχτάρ, Βιγιαρεάλ και Σεβίλη

Νέο ποδοσφαιρικό «έπος» της Λίβερπουλ, πέρασαν Σαχτάρ, Βιγιαρεάλ και Σεβίλη

Όμορφα παιχνίδια και πολλά γκολ περιελάμβανε η βραδιά των προημιτελικών του Europa League, όλα όμως επισκιάστηκαν από τον «άθλο» της Λίβερπουλ, η οποία αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 και 1-3 στο 66ο λεπτό κέρδισε 4-3 και πήρε μια τεράστια πρόκριση αφήνοντας εκτός την Ντόρτμουντ. Εύκολη πρόκριση πανηγύρισε η Σαχτάρ που επικράτησε 4-0 της Μπράγκα, ενώ επίσης εύκολα, με 4-2, προκρίθηκε και η Βιγιαρεάλ. Τη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών η Σεβίλη, αφήνοντας εκτός την Αθλέτικ Μπιλπμπάο. Ας δούμε αναλυτικά...

Όμορφα παιχνίδια και πολλά γκολ περιελάμβανε η βραδιά των προημιτελικών του Europa League, όλα όμως επισκιάστηκαν από τον «άθλο» της Λίβερπουλ, η οποία αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 και 1-3 στο 66ο λεπτό κέρδισε 4-3 και πήρε μια τεράστια πρόκριση αφήνοντας εκτός την Ντόρτμουντ. Εύκολη πρόκριση πανηγύρισε η Σαχτάρ που επικράτησε 4-0 της Μπράγκα, ενώ επίσης εύκολα, με 4-2, προκρίθηκε και η Βιγιαρεάλ. Τη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών η Σεβίλη, αφήνοντας εκτός την Αθλέτικ Μπιλπμπάο. Ας δούμε αναλυτικά…

Λίβερπουλ – Ντόρτμουντ 4-3

«Έπος» έγραψε στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ. Στο κορυφαίο παιχνίδι της χρονιάς στα κύπελλα Ευρώπης και ίσως σε ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που βρέθηκε να χάνει 0-2 και 1-3 από τη Ντόρτμουντ, κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 4-3 στις καθυστερήσεις και να προκριθεί στους ημιτελικούς του Europa League με εμφάνιση ανάλογη με αυτή της Κωνσταντινούπολης το 2005 όταν και πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League στα πέναλτι ενώ έχανε με 0-3 από τη Μίλαν.

Σε παιχνίδι… διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, τα δύο γρήγορα γκολ των Γερμανών (Μχιταριάν 5΄, Ομπαμεγιάνγκ 9΄) έφεραν την ομάδα του Τούνχελ σε «θέση οδηγού», μετά το 1-1 της περασμένης εβδομάδας στην Βεστφαλία, ωστόσο, οι «κόκκινοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Στο 48΄ ο Οριγκί έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους, αλλά στο 57΄ το γκολ του Ρόις φάνηκε να «κλειδώνει» την υπόθεση πρόκριση για τους φιλοξενούμενους.

Ο Κουτίνιο στο 66΄ μείωσε σε 2-3 και στο 78΄ ο Σακό με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια και στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε… ροντέο. Οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα και κατάφεραν στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Λόβρεν ολοκλήρωσαν το θαύμα αφήνοντας 11 αγάλματα στον αγωνιστικό χώρο (σ.σ. οι παίκτες της Ντόρτμουντ).

Η Λίβερπουλ με το σημερινό 4-3 διατήρησε το αήττητο που έχει απέναντι στις γερμανικές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα (13 νίκες, 4 ισοπαλίες) και θα βρεθεί για 17η φορά στους ημιτελικούς των ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Διαιτητής: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γ.Κλοπ): Μινιολέ, Λόβρεν, Σακό, Κλάιν, Λαλάνα (62΄ Άλεν), Κουτίνιο, Τσαν (80΄ Λούκας), Φιρμίνο (62΄ Στάριτζ), Μίλνερ, Οριγκί, Μορένο

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τ.Τούνχελ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Ρόις (82΄ Ράμος), Μχιταριάν, Καγκάουα (77΄ Γκίντερ), Ομπαμεγιάνγκ, Χούμελς, Κάστρο (82΄ Γκιουντογκάν), Βάιγκλ, Σμέλτσερ

Σεβίλη – Μπιλπάο 2-1 (5-4 πεν.)

Συναρπαστική εξέλιξη είχαμε και στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» όπου η Σεβίλη πήρε την πρόκριση στα πέναλτι επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία είχε καταφέρει να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα επικρατώντας 2-1.

Όμως, η κάτοχος των τελευταίων δύο τροπαίων με παροιμιώδη ψυχραιμία στα πέναλτι (5 στα 5) πέρασε στους «4» και θα έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη στην ιστορία του θεσμού με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις.

Σαχτάρ – Μπράγκα 4-0

Μετά το «διπλό» στον πρώτο αγώνα, η Σαχτάρ είχε το πάνω χέρι και το επιβεβαίωσε αφού επικράτησε εύκολα με 4-0 και πήρε άνετα την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μάλιστα από τα 4 γκολ, η Σαχτάρ σκόραρε μόλις… δύο με τον Σρνα στο 25′ και τον Κοβαλένκο στο 50, ενώ τα υπόλοιπα δύο ήταν αυτογκόλ του Φερέιρα στο 43′ και το 74′.

Σπάρτα Πράγας – Βιγιαρεάλ 2-4

Η Βιγιαρεάλ είχε πάρει μια δύσκολη νίκη στην έδρα της στον πρώτο αγώνα και ήθελε να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Έτσι και έγινε αφού μόλις στο 49ο λεπτό βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 4-0 και ο αγώνας είναι πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν και να αρκεστούν στον αποκλεισμό.

Την Παρασκευή η κλήρωση…

Δύο ισπανικές ομάδες (Βιγιαρεάλ, Σεβίλη), μία αγγλική (Λίβερπουλ) και μία από την Ουκρανία (Σαχτάρ Ντόνετσκ), θα μπουν το μεσημέρι της Παρασκευής στην κληρωτίδα της UEFA στη Νιόν για την τελευταία πρόκληση πριν από τον τελικό της 18ης Μαϊου στο «Ζανκτ Γιάκομπ» της Βασιλείας.

Αναλυτικά οι σκόρερ στις ρεβάνς των προημιτελικών:

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 4-0
Σκόρερ: 25΄πεν. Σρνα, 42΄αυτ.. 76΄ αυτ. Ρικάρντο Φερέιρα, 50΄ Κοβαλένκο
A΄ αγ.: 2-1. Προκρίθηκε η Σαχτάρ με συνολικό σκορ 6-1

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 2-4
Σκόρερ: 65΄ Ντότσκαλ, 71΄ Κρέιτσλ – 5΄,49΄ Μπαμπαμπού, 43΄ Καστιγέχο, 45΄ Σοριάνο
A΄ αγ.: 1-2. Προκρίθηκε η Βιγιαρεάλ με συνολικό σκορ 6-3

Σεβίλη (Ισπανία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 1-2 (παρ.)
Σκόρερ: 59΄ Γκαμέιρο – 57΄ Αντούριθ, 80΄ Ραούλ Γκαρθία
A΄ αγ.: 2-1. Προκρίθηκε η Σεβίλη με 5-4 στα πέναλτι

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 4-3
Σκόρερ: 48΄ Οριγκί, 66΄ Κουτίνιο, 78΄ Σακό, 90+1΄ Λόβρεν – 5΄ Μχιταριάν, 9΄ Ομπαμεγιάνγκ, 57΄ Ρόις
A΄ αγ.: 1-1. Προκρίθηκε η Λίβερπουλ με συνολικό σκορ 5-4

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024