Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπαινιγμοί Παπαγγελόπουλου για πρώην υπουργό που «έστησε» την υπόθεση Τσατάνη

Υπαινιγμοί Παπαγγελόπουλου για πρώην υπουργό που «έστησε» την υπόθεση Τσατάνη

Με υπαινιγμούς για πρώην υπουργό που «έστησε» την υπόθεση Τσατάνη, προσήλθε αυτή την φορά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος. Αν και προκλήθηκε επανειλημμένως, δεν έδωσε ονόματα.

Με υπαινιγμούς για πρώην υπουργό που «έστησε» την υπόθεση Τσατάνη, προσήλθε αυτή την φορά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος. Αν και προκλήθηκε επανειλημμένως, δεν έδωσε ονόματα.

Κατά την τρίτη ακρόασή του από τα μέλη της Επτροπής, ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα λόγω των καταγγελιών της εισαγγελέως Τσατάνη για παρέμβαση στο έργο της, είπε πως «του μεταφέρεται ότι όλη αυτή την ιστορία κάποιος προηγούμενος υπουργός την κάνει, γιατί πριν την καταγγελία της κυρίας Τσατάνη υπήρξε μια άλλη καταγγελία». Όμως περαιτέρω διευκρινήσεις δεν έδωσε.

Κατά τα λοιπά και προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του, σύμφωνα με την οποία δεν έκανε καμία παρέμβαση στο έργο της εισαγγελέως Τσατάνη που χειριζόταν την υπόθεση Βγενόπουλου προκειμένου εκείνη να επιστρέψει την δικογραφία στον εισαγγελέα Διαφθοράς, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε έγγραφο της κυρίας Τσατάνη (από 16.3.15) προς την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου με το οποίο την ενημερώνει ότι η ίδια ολοκλήρωσε το έργο της και της ζητεί να συνεχίσει την εκείνη ως έχουσα την αποκλειστική αρμοδιότητα.

Στην προσπάθειά του να περάσει στην αντεπίθεση, ο κ. Παπαγγελόπουλος επιτέθηκε κατά του επιχειρηματία Αν. Βγενόπουλου κάνοντας λόγο για «συμπτώσεις».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μετά την θεωρία των παιγνίων του κ. Βαρουφάκη εγώ σκέφτομαι να γράψω την θεωρία των συμπτώσεων».

Και αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου του κ. Βγενόπουλου κατά την οποία, όπως είπε, «επιτέθηκε εναντίον μου, χωρίς να με ξέρει, για παρέμβαση που δεν ήξερε, εκτός αν ήξερε, διότι εκείνη τη μέρα διαβιβάστηκε η καταγγελία Τσατάνη».

Όσον αφορά το αντικείμενο της συνάντησης με την εισαγγελέα, επανέλαβε ότι «με πήρε και με ζήτησε να με δει». «Πέφτει σε πληθώρα αντιφάσεων. Βεβαίως δεν είναι παρέμβαση όταν μου ζητούν την γνώμη μου, αλλά ήρθε για άλλα πράγματα», υποστήριξε.

Επίσης, επανέλαβε ότι κατά την συνάντησή τους «δεν μίλησα για την ουσία της υπόθεσης». «Μόνο τρία λεπτά μιλήσαμε για την αρμοδιότητά της. Δεν ειπώθηκε τίποτα εις βάρος της και είπε ότι της κούναγα σαν δάσκαλος το δάχτυλο…», ανέφερε.

Όσον αφορά τις συναντήσεις με εισαγγελικούς λειτουργούς, είπε ότι «έρχονται πάρα πολλοί δικαστές στο υπουργείο, για λόγους θεσμικούς ή συνταξιοδοτικούς και ξέροντας ότι είμαι επάνω περνάνε να μου πουν μια καλημέρα, πού το κακό;».

Και συμπλήρωσε: «Πολλοί δικαστές είναι φίλοι μου. Ο κ. Αθανασίου (σ.σ. ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΝΔ) δεν τους έβλεπε; Το θέμα είναι ότι δήθεν επενέβην στην κυρία Τσατάνη. Αυτό ούτε η ίδια δεν το λέει. Αν ένοιωσε ότι πιέστηκε γιατί δεν το κατήγγειλε αμέσως και να ζητήσει αποχή; Πήγε στο γραφείο της τελείωσε την δικογραφία και μετά με κατήγγειλε. Ήθελε πάση θυσία να τελειώσει την δικογραφία. Ήταν καθήκον της να ζητήσει εξαίρεση αν την πίεζα».

«Όταν πιέζει ο υπουργός ο δικαστής ζητάει εξαίρεση;», τον ρώτησε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, ο οποίος του καταλόγισε ότι «έχει ένα πρόβλημα ακρίβειας στα διατυπώσεις του» για λόγους αποπροσανατολισμού.

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Παπαγγελόπουλου με την κυρία Τσατάνη.

Με αφορμή δε τις καταγγελίες του κ. Παπαγγελόπουλου περί πρώην υπουργού αλλά και σχετικά με την φράση του «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», ο βουλευτής της ΝΔ Μ.Βορίδης είπε: «Όταν ακούω ότι φωνάζει ο κλέφτης -προφανώς εννοεί η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Βενιζέλος- («Εξαιρώ τον κ. Βενιζέλο», έσπευσε να δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός), για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, όπως αυτοχαρακτηρίζεται ο κ. Παπαγγελόπουλος, και μετά ακούω και μαθαίνω ότι κάποιος υπουργός θέλει κάτι να κρύψει, εμείς ως …κλέφτες, το αξιολογούμε ως σημαντικό. Είναι καταγγελία ανωτάτου δικαστικού. Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο υπουργός και εμείς πέσαμε θύμα μιας πλεκτάνης μεταξύ αυτού του υπουργού και της εισαγγελέως Τσατάνη;».

Ωστόσο, απάντηση δεν πήρε από τον καταγγέλλοντα αναπληρωτή υπουργό. Το ίδιο ερώτημα ετέθη και από τον κ. Αθανασίου χωρίς να δοθεί κάποια απάντηση.

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος ερωτηθείς αν θα κινηθεί νομικά κατά της κυρίας Τσατάνη απάντησε:

«Όπως είπα της ίδιας, δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου με οποιαδήποτε δίωξη ως υπουργός. Βέβαια αυτό έχει ένα όριο. Λέει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της. Δεν πρόκειται να στραφώ εναντίον της εκτός εάν στραφεί εκείνη εναντίον μου και τότε θα πάμε και οι δυο στον φυσικό μας δικαστή. Το ίδιο και με τον Τύπο που με έχε πλήξει πάρα πολύ.»

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024