Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σύσκεψη για το προσφυγικό με τη συμμετοχή των έξι ευρωπαίων υπουργών

Σύσκεψη για το προσφυγικό με τη συμμετοχή των έξι ευρωπαίων υπουργών

Ευρεία σύσκεψη ανάμεσα σε πολυμελή αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης και έξι υπουργούς και υφυπουργούς κρατών-μελών της ΕΕ, με αντικείμενο την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ευρεία σύσκεψη ανάμεσα σε πολυμελή αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης και έξι υπουργούς και υφυπουργούς κρατών-μελών της ΕΕ, με αντικείμενο την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη σύσκεψη από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Ταφύλης.

Την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία αποτελούν ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς, εκπρόσωπος της χώρας που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Αρλέμ Ντεζίρ, ο υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας Σάντρο Γκότσι, η υφυπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, αρμόδια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μαργκαρίντα Μάρκες και ο υφυπουργός στο υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας, Ίαν Μπόργκ, αρμόδιος για την προετοιμασία της προεδρίας της Μάλτας στο Συμβούλιο της ΕΕ το 2017 και τη Διαχείριση Πόρων της ΕΕ.

Μετά το πέρας των συνομιλιών στο υπουργείο Εξωτερικών, θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου του κ. Ξυδάκη με τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς, παρουσία και των άλλων συμμετεχόντων υπουργών.

Στη συνέχεια η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην ανοικτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου θα τους υποδεχθεί ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Βασίλειος Παπαδόπουλος.

Την Παρασκευή, αμέσως μετά την άφιξή τους στη χώρα μας, η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία επισκέφτηκε διαδοχικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. Απευθυνόμενος στους έξι υπουργούς και υφυπουργούς ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε την επίσκεψή τους έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης, η οποία πρέπει να υπάρχει κατά την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024