Ο ΕΟΦ ανακαλεί όλες τις παρτίδες του σκευάσματος BLEU PATENTE V
Στην ανάκληση όλων των παρτίδων του φαρμακευτικού σκευάσματος BLEU PATENTE V 2.5% 5amps x 2ml, προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), διότι λανθασμένα στην συσκευασία του αναφέρεται μεταξύ των άλλων οδών χορήγησης και η ενδοφλέβια, ενώ αυτό δεν ισχύει.
Στην ανάκληση όλων των παρτίδων του φαρμακευτικού σκευάσματος BLEU PATENTE V 2.5% 5amps x 2ml, προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), διότι λανθασμένα στην συσκευασία του αναφέρεται μεταξύ των άλλων οδών χορήγησης και η ενδοφλέβια, ενώ αυτό δεν ισχύει.
Οι μόνες εγκεκριμένες οδοί χορήγησης για το προϊόν είναι η υποδόρια και η διαδερμική.
Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση του ΙΦΕΤ Α.Ε., (κάτοχος άδειας κυκλοφορίας), το οποίο οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να αποσύρουν το σκεύασμα από την αγορά.
Το ενεργό συστατικό του BLEU PATENTE V, το patent blue sodium χρησιμοποιείται στην λεμφαγγειογραφία και στην βιοψία του φρουρού λεμφαδένα, ως χρωστική ουσία για να χρωμαίσει τα λεμφικά αγγεία. Επίσης χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική για την αποκάλυψη της οδοντικής πλάκας στα δόντια.
health.in.gr
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
- Βάσεις 2026: Οι επιλογές των υποψηφίων αναδιαμορφώνουν τον χάρτη των σχολών
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Σύρος: Αναπαράσταση και αυτοψία στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η 42χρονη διασώστρια
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)













![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442