Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μασκότ σε κινηματογράφο η Τζόι το γουρουνάκι

Μασκότ σε κινηματογράφο η Τζόι το γουρουνάκι

Ένας ξεχωριστός «οικοδεσπότης» υποδέχεται τους πελάτες του κινηματογράφου Capitol II στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών: η Τζόι, το γουρουνάκι έχει γίνει η μασκότ του σινεμά και πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να απολαύσουν τα χαριτωμένα κόλπα της.

Ένας ξεχωριστός «οικοδεσπότης» υποδέχεται τους πελάτες του κινηματογράφου Capitol II στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών: η Τζόι, το γουρουνάκι έχει γίνει η μασκότ του σινεμά και πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να απολαύσουν τα χαριτωμένα κόλπα της.

Στην ιστοσελίδα του κινηματογράφου μπορεί κανείς να δει την Τζόι να… κάνει χειραψία με τον Σπάιντερμαν, να φορά παραμυθένιο φουστάνι μπροστά σε αφίσα της Σταχτοπούτας, να κοιμάται και γενικώς να είναι χαριτωμένη.

Η τεσσάρων ετών γουρουνίτσα αποτελεί τοπική ατραξιόν.

Στην κεντρική, μάλιστα, σελίδα της ιστοσελίδα του κινηματογράφου -καθώς και στις αφίσες έξω από το σινεμά- εμφανίζεται η Τζόι στα καθίσματα του κινηματογράφου, φορώντας καπελάκι με το όνομά της.




Πώς μπήκε η Τζόι στο σινεμά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Des Moins Register, λίγους μήνες μετά από την ημέρα που η οικογένεια Μπλίκερ απέκτησαν την Τζόι, ο τοπικός κινηματογράφος όπου δούλευε η Ντον Μπλίκερ έκλεισε.

Καθώς εκείνη δεν μπορούσε να δεχτεί το κλείσιμο του ιστορικού κινηματογράφου, αποφάσισε να βάλει τις οικονομίες ολόκληρης της οικογένειας για να αγοράσει το σινεμά.

Η Τζόι ήταν εκεί στις εργασίες για την ανακαίνιση του κινηματογράφου, ήταν εκεί στα εγκαίνια. Έγινε μάλιστα τόσο αγαπητή, ώστε ένας τοπικός σταθμός πρότεινε να γίνει η μασκότ του κινηματογράφου. Όπως και έγινε.

Όταν ο κινηματογράφος ξεκίνησε να λειτουργεί, οι πελάτες έβλεπαν συχνά την Τζόι να κινείται στο λόμπι ή την σκοτεινή αίθουσα προσπαθώντας να βρει ποπκόρν για να φάει.

«Οι άνθρωποι απλά τη λάτρεψαν» λέει η Μπλίκερ. Υπήρχαν, όμως, και κάποιοι που δεν είδαν με καλό μάτι την παρουσία της στο σινεμά και φρόντισαν να κάνουν καταγγελία στις τοπικές αρχές, γεγονός που ανάγκασε την Μπλίκερ να κρατήσει την Τζόι σπίτι μέχρι να πάρει ειδική άδεια.

«Εξ όσων γνωρίζω, πρόκειται για την πρώτη τέτοια άδεια που παραχώρησαν για γουρούνι σε αίθουσα κινηματογράφου» τονίζει η Ντον Μπλίκερ.

Η Τζόι συχνά κάνει την εμφάνισή της πριν από μεγάλες ταινίες, όπως το «Batman v. Superman» και μάλιστα ντυμένη: Με την κάπα του σκοτεινού ιππότη, η Τζόι αποδεικνύει ότι είναι σταρ.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024