Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένταση στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών με φόντο απαγόρευση συγκεντρώσεων

Ένταση στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών με φόντο απαγόρευση συγκεντρώσεων

Ανέβηκε το θερμόμετρο στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, αλλά και στο κέντρο της πόλης, με φόντο την απόπειρα της αστυνομίας να εμποδίσει συγκεντρώσεις ακροδεξιών και αντιφασιστικών ομάδων. Στο κέντρο των Βρυξελλών τέθηκαν υπό κράτηση δεκάδες άτομα που δεν θα τηρούσαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων, ενώ στο ίδιο το Μόλενμπεκ επικράτησε πανικός όταν αυτοκίνητο έσπασε αστυνομικό κλοιό και τραυμάτισε μία γυναίκα.

Ανέβηκε το θερμόμετρο στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, αλλά και στο κέντρο της πόλης, με φόντο την απόπειρα της αστυνομίας να εμποδίσει συγκεντρώσεις ακροδεξιών και αντιφασιστικών ομάδων.

Στο κέντρο των Βρυξελλών τέθηκαν υπό κράτηση δεκάδες άτομα που δεν θα τηρούσαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων, ενώ στο ίδιο το Μόλενμπεκ επικράτησε πανικός όταν αυτοκίνητο έσπασε αστυνομικό κλοιό και τραυμάτισε μία γυναίκα.

Από το πρωί του Σαββάτου, η αστυνομία βρισκόταν επί ποδός για να εμποδίσει συγκέντρωση της ακροδεξιάς ομάδας Génération Identitaire (με βάση τη Γαλλία) στο Μόλενμπεκ και αντισυγκέντρωση στην οποία είχαν καλέσει αντιφασιστικές ομάδες και ομάδες της άκρας Αριστεράς στην Πλατεία Χρηματιστηρίου στο κέντρο των Βρυξελλών.

Από την πλευρά των ακροδεξιών διαδηλωτών, τέθηκαν υπό κράτηση σύμφωνα με τη βελγική Soir περίπου 30 άτομα συνολικά στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας -ορισμένοι μάλιστα φέρεται να κατευθύνονταν προς το χώρο της αντισυγκέντρωσης.

Στο ίδιο το κέντρο των Βρυξελλών, στην περιοχή της πλατείας Χρηματιστηρίου, τέθηκαν υπό κράτηση περίπου 20 άτομα.

Την περασμένη Κυριακή, χούλιγκαν με ακροδεξιά συνθήματα είχαν «καταλάβει» την Πλατεία Χρηματιστηρίου, μετατρέποντάς την σε σκηνή εκδήλωσης για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου.

Η αστυνομία είχε επέμβει με δακρυγόνα και το περιστατικό είχε προστεθεί στις επικρίσεις σε βάρος των βελγικών Αρχών για τη διαχείριση της κατάστασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024