Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τιτανομαχία του «Καμπ Νου» (21:30) με φόντο τον Κρόιφ

Η τιτανομαχία του «Καμπ Νου» (21:30) με φόντο τον Κρόιφ

Το Clasico, προγραμματισμένο να γίνει απόψε (21:30, ΟΤΕ SPORT2) στο Καμπ Νου, έχει ένα επιπλέον λόγο αυτή την φορά που θα το κάνει να είναι ξεχωριστό. Ενα ματς ιδιαίτερο, περισσότερο για τους Καταλανούς, που θα αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Γιόχαν Κρόιφ, που πέθανε στις 24 Μαρτίου, στα 68 του χρόνια, χτυπημένος από καρκίνο του πνεύμονα. Λουίς Ενρίκε: «Το τελειωτικό χτύπημα στη Ρεάλ». Ζιντάν: «Είμαστε προετοιμασμένοι να κερδίσουμε».

Το Clasico, προγραμματισμένο να γίνει απόψε (21:30, ΟΤΕ SPORT2) στο Καμπ Νου, έχει ένα επιπλέον λόγο αυτή την φορά που θα το κάνει να είναι ξεχωριστό. Ενα ματς ιδιαίτερο, περισσότερο για τους Καταλανούς, που θα αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Γιόχαν Κρόιφ, που πέθανε στις 24 Μαρτίου, στα 68 του χρόνια, χτυπημένος από καρκίνο του πνεύμονα.

Οι φίλαθλοι έχουν ετοιμάσει ένα «μοσαικό» από 90.000 και πλέον χαρτόνια, ενώ η φανέλα που θα φορέσουν ο Μέσι κια οι συμπαίκτες του στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ιδιαίτερη: δεν θα υπάρχει το έμβηλα της FIFA, που υποδηλώνει την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος συλλόγων, αλλά θα αναγράφεται «Gracies Johan», «ευχαριστούμε Γιόχαν» στα καταλανικά.

Όσο για μερικούς από τους αριθμούς που κάνουν τόσο ξεχωριστό αυτό το ντέρμπι. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε…

Λουίς Ενρίκε: «Το τελειωτικό χτύπημα στη Ρεάλ»

«Τελειωτικό χτύπημα» για την Ρεάλ χαρακτήρισε μία πιθανή νίκη της Μπαρτσελόνα, ο Λουίς Ενρίκε. «Πραγματικά θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στη Ρεάλ Μαδρίτης και η Ατλέτικο θα μείνει ο μόνος αντίπαλος για το πρωτάθλημα. Αλλά πρέπει να κερδίσουμε», είπε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα. «Εμείς δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει να έχουμε την μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο για να αντιμετωπίσουμε τη αποδεδειγμένη ποιότητα της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν σκεφτόμαστε το Champions League, το μοναδικό σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό», πρόσθεσε.

«Θα παίξουμε για να κάνουμε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τον τίτλο. Ελπίζω το Camp Nou να είναι θερμό. Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε σε εξαιρετική στιγμή. Περισσότερο από ένα αγώνα ανάμεσα σε BBC και MSN, είναι ένας αγώνας ανάμεσα σε ομάδες. Οι επιθετικοί χρειάζονται την καλή κυκλοφορία, τις ασίστ, την πίεση.

Πρέπει να υπάρχει μια πλήρης και συμπαγής ομάδα», συμπλήρωσε, ενώ μιλώντας για τον στόχο του Λιονέλ Μέσι να φτάσει απόψε τα 500 γκολ στην καριέρα του (έχει 499, 449 με Μπάρτσα και 50 με Αργεντινή), είπε: «Είδα το πρόσωπο του Λίο αλλά και τα πρόσωπα των υπολοίνω και είναι σαν τρελοί για να πάρουν τη νίκη».

Ζιντάν: «Είμαστε προετοιμασμένοι να κερδίσουμε»

Σύνθημα νίκης από τον Ζινεντίν Ζιντάν στο Clasico, που ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν το ματς του Champions League που ακολουθεί (την Τετάρτη στη Γερμανία με την Βόλφσμπουργκ), αλλά όχι ότι συνέβη (0-4) στο Bernabeu στον πρώτο γύρο. Τότε που στον πάγκο των Μαδριλεών καθόταν ο Ράφα Μπενίτεθ.

«Δεν έχω μιλήσει για εκδίκηση, οι παίκτες ξέρουν ακριβώς τι συνέβη στον πρώτο γύρο, αλλά τώρα είναι ένα άλλο παιχνίδι, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε,» είπε ο Ζινεντίν Ζιντάν. «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, έχουμε προετοιμαστεί καλά. Είμαστε σε μια καλή δυναμική.

Οι φίλαθλοι θέλουν να δουν ένα καλό αγώνα και εγώ να δω την ομάδα μου, όπως φαίνεται τον τελευταίο καιρό. Θα είμαι αρκετά τυχερός αν συμβεί αυτό,» πρόσθεσε. «Πηγαίνουμε στο Camp Nou για να διασκεδάσουμε, για να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε, όπως κάθε αγώνα».

Οι πέντε τελευταίοι προπονητητές της Ρεάλ Μαδρίτης, Χουάντε Ράμος, Πελεγκρίνι, Μουρίνιο, Αντσελότι και Μπενίτες, έχασαν το πρώτο τους Clasico. Ο Ζιζού θέλει να αλλάξει την κατάσταση και φαίνεται πεισμένος ότι μπορεί να το κάνει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024