Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για τους οικισμούς του πρώην ΟΕΚ

Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για τους οικισμούς του πρώην ΟΕΚ

Ομάδα εργασίας για τους οικισμούς του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας συγκροτήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.  Στόχος είναι να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες έκδοσης οριστικών παραχωρητηρίων στους περίπου 160 οικισμούς του τέως ΟΕΚ που εκκρεμούν από το 1998 και μετά, καθώς και να προσδιορισθεί ο τρόπος καθορισμού της χρεούμενης αξίας ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας.

Ομάδα εργασίας για τους οικισμούς του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας συγκροτήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η ομάδα εργασίας αποτελείται από στελέχη του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ και το έργο της είναι:

  • Η μετά από μελέτη υποβολή πρότασης τροποποίησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου περί του τρόπου καθορισμού της χρεούμενης αξίας ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας στους οικισμούς του τέως ΟΕΚ, για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης οριστικού παραχωρητηρίου.
  • Η καταγραφή, διερεύνηση, μελέτη και υποβολή προτάσεων επίλυσης των λοιπών προβλημάτων, που εμποδίζουν την έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων σε περαιωμένους οικισμούς τέως ΟΕΚ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την παραπάνω απόφαση, το υπουργείο στοχεύει στο να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες έκδοσης οριστικών παραχωρητηρίων στους περίπου 160 οικισμούς του τέως ΟΕΚ που εκκρεμούν από το 1998 και μετά και αφορούν περίπου 120.000 δικαιούχους, καθώς και να προσδιορισθεί ο τρόπος καθορισμού της χρεούμενης αξίας ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας, ώστε οι κατοικίες να αποδοθούν στους δικαιούχους σε κόστος που να ανταποκρίνεται στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024