To Παρίσι άδειασε -ξανά- καταυλισμό μεταναστών στον σταθμό Στάλινγκραντ
Στη γαλλική πρωτεύουσα, τις δυσκολίες που παραμένουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού αναδεικνύει η νέα επιχείρηση εκκένωσης, για δεύτερη φορά μέσα στο μήνα, του καταυλισμού στον σταθμό του Στάλινγκραντ. Οι Αρχές απομάκρυναν περίπου 400 άτομα που κοιμούνταν σε στρώματα για να τους μεταφέρουν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας και η επιχείρηση κύλησε ήρεμα.
Στη γαλλική πρωτεύουσα, τις δυσκολίες που παραμένουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού αναδεικνύει η νέα επιχείρηση εκκένωσης, για δεύτερη φορά μέσα στο μήνα, του καταυλισμού στον σταθμό του Στάλινγκραντ.
Οι Αρχές απομάκρυναν την Τετάρτη περίπου 400 άτομα που κοιμούνταν σε στρώματα για να τους μεταφέρουν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.
Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα και κύλησε με ηρεμία. Οι μετανάστες -στην πλειονότητά τους, από το Σουδάν, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν- μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην περιοχή του Παρισιού ή σε άλλα σημεία της χώρας, όπως μεταδίδουν οι Parisien και η Monde.
Η περιοχή του σταθμού κάτω από τις γραμμές είχε γίνει καταφύγιο για εκατοντάδες αρκετές φορές προηγουμένως. Στο Στάλινγκραντ είχαν απομακρυνθεί μόλις στις αρχές του μήνα, στις 7 Μαρτίου, άλλα 393 άτομα. Παρά τις απόπειρες των τοπικών Αρχών όμως, ενδιάμεσα το σημείο ξαναγέμισε.
Χώροι έξω από τους σταθμούς του παρισινού μετρού που μπορούν να προσφέρουν προφύλαξη από τη βροχή έχουν γίνει συχνά σημεία πρόχειρων καταυλισμών: Από τον Ιούνιο του 2015, ξεκινώντας από το Σαπέλ, η αστυνομία του Παρισιού έχει πραγματοποιήσει συνολικά 18 τέτοιες επιχειρήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442