Καπιτώλιο: Ο ύποπτος που τράβηξε όπλο είχε εμφανιστεί ως «προφήτης»
Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο άνδρας που είχε τραβήξει όπλο στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου, πριν ξεσπάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς τη Δευτέρα. Ως ύποπτος αναφέρεται ο 66χρονος Λάρι Ράσελ Ντόσον, ιερέας από το Τενεσί, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε διακόψει συνεδρίαση της Βουλής φωνάζοντας πως ήταν «προφήτης του Θεού».
Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο άνδρας που είχε τραβήξει όπλο στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου, πριν ξεσπάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς τη Δευτέρα.
Ως ύποπτος αναφέρεται ο 66χρονος Λάρι Ράσελ Ντόσον, ιερέας από το Τενεσί, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε διακόψει συνεδρίαση της Βουλής φωνάζοντας πως ήταν «προφήτης του Θεού».
Ο Ντόσον μπήκε στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα) έχοντας μαζί του όπλο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατηγορείται ότι το έστρεψε προς τους αστυνομικούς πριν εκείνοι ανοίξουν πυρ, τραυματίζοντάς τον.
Στο περιστατικό τραυματίστηκε επίσης ελαφρά και μία γυναίκα, που αναμένεται να πάρει άμεσα εξιτήριο. Σε βάρος του Ντόσον απαγγέλθηκαν κατηγορίες επίθεσης με φονικό όπλο και επίθεσης σε αστυνομικό φέροντας όπλο.
Την ώρα του περιστατικού, στο Καπιτώλιο υπήρχαν μόνο επισκέπτες και υπάλληλοι καθώς το Κογκρέσο βρισκόταν σε διακοπή για τις γιορτές του Πάσχα και οι βουλευτές και οι γερουσιαστές είχαν επιστρέψει στις περιφέρειές τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιόκιτς: «Αν ήμασταν στη Σερβία θα μας είχαν διώξει όλους»
- Μανιφέστο Τσίπρα: Τρεις δυνάμεις, μία συμπαράταξη και η ελπίδα για μια κυβερνώσα Αριστερά της Νέα Εποχής
- Ο Τραμπ απειλεί να αποσύρει στρατεύματα από τις «απαίσιες» Ιταλία και Ισπανία – Η απάντηση Μαδρίτης και Ρώμης
- Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε το τραύμα στο δάχτυλο του 5χρονου αγοριού
- «Σαν μεγάλο αιλουροειδές» – Η ερωτική ζωή του Άιρτον Σένα πριν το τραγικό ατύχημα
- Η στρατηγική «μην ενοχλείτε» από τον Λανουά
- Ο πόλεμος στο Ιράν επιτάχυνε την πράσινη μετάβαση, λέει ο ΟΗΕ
- Ένα δισεκατομμύριο συσκευές συνδεδεμένες: Η σιωπηλή επανάσταση του IoT
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442