Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελισάβετ Β' γίνεται 90: Η «Gan Gan» και το μαξιλαράκι στο Μπαλμόραλ

Η Ελισάβετ Β’ γίνεται 90: Η «Gan Gan» και το μαξιλαράκι στο Μπαλμόραλ

H βασίλισσα Ελισάβετ Β' έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παραμονής στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου: 64 χρόνια και συνεχίζει. Σε λίγες μέρες θα κλείσει τα 90 και το ITV αποφάσισε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ- αφιέρωμα στη ζωή της. Εκεί υπάρχουν και ορισμένες -ας πούμε- περίεργες λεπτομέρειες.

H βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παραμονής στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου: 64 χρόνια και συνεχίζει.

Σε λίγες μέρες η Ελισάβετ θα κλείσει τα 90 και το τηλεοπτικό κανάλι ITV αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα στη ζωή της, στο οποίο υπάρχουν και αρκετές -ας πούμε- περίεργες λεπτομέρειες.

Όπως προκύπτει από μια πρώτη ματιά (του BBC) στο αφιέρωμα, ο δισέγγονος της βασίλισσας, ο μικρός Γεώργιος, την αποκαλεί «Gan Gan».

Η Eλσάβετ έχει στο ανάκτορο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία ένα μαξιλαράκι που γράφει: It’s good to be Queen (είναι ωραίο να είσαι βασίλισσα).

Ως γνωστόν, η βασίλισσα δέχεται μία φορά την εβδομάδα τον πρωθυπουργό σε ιδιωτική ακρόαση. Κανείς δεν μαθαίνει ποτέ τι λέγεται σε αυτές τις συναντήσεις, ωστόσο, στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται ότι ο νυν πρωθυπουργός Κάμερον συζητά μαζί της για τις χώρες που έχουν επισκεφθεί.

«Ήταν μια μοναδική στιγμή» όταν ανακάλυψε ότι εκείνος έχει επισκεφθεί χώρα στην οποία η βασίλισσα δεν έχει πάει. Και έχει πάει σε πολλές τα τελευταία 64 χρόνια…

Άλλες περίεργεςς πληροφορίες: όταν πρόκειται να δοθεί ένα επίσημο γεύμα προς τιμήν ενός ξένου ηγέτη, τα μαχαιροπήρουνα στο παλάτι γυαλίζονται. Το γυάλισμα ξεκινά δύο μήνες προτού δοθεί το γεύμα.

Προκύπτει ακόμα ότι στο λεξιλόγιο της βασίλισσας υπάρχει η λέξη «plonk», η οποία όπως αναφέρει το λεξικό χρησιμοποιείται για το φθηνό κρασί ή το πρόσωπο που συμπεριφέρεται ανόητα.

To ντοκιμαντέρ με τίτλο «Our Queen at 90», θα προβληθεί από το ITV εν όψει των γενεθλίων της Ελισάβετ, στις 21 Απριλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024