Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση-αντιπολίτευση εν όψει της συζήτησης στη Βουλή
Σε θέσεις μάχης βρίσκονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εν όψει της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή. Η συζήτηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε για αύριο, Τρίτη, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.
Σε θέσεις μάχης βρίσκονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εν όψει της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή. Η συζήτηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε για αύριο, Τρίτη, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τα Νέα, ο πρωθυπουργός επενδύει πολιτικά στη συζήτηση και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συγκεντρώσει έγγραφα και στοιχεία που θα εκθέσουν, κατά το Μαξίμου, τη διακυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ως προς την αντιμετώπιση θεμάτων Δικαιοσύνης.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να αντιστρέψει τις εντυπώσεις ως προς την παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στην εισαγγελέα Τσατάνη και θα επιχειρήσει να αποδείξει ότι η όποια εμπλοκή του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης έγινε για να μην υπάρξει συγκάλυψη.
Πρόγευση των όσων θα λάβουν χώρα στη Βουλή σε μία αναμέτρηση ουσιαστικά κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα διαφάνειας και Δικαιοσύνης δόθηκε το Σαββατοκύριακο με τη σύγκρουση Όλγας Γεροβασίλη και Γιώργου Κουμουτσάκου.
- Γεροβασίλη: Πολιτικό πρόβλημα για ΝΔ κι όχι προσωπική διένεξη με Κουμουτσάκο
- Κουμουτσάκος: Καταθέτω αγωγή και μήνυση κατά της Γεροβασίλη
Στη ΝΔ, πάντως, κάνουν λόγο για «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» που απλώς αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναζητεί διέξοδο από το ναυάγιο της πολιτικής της σε όλα τα πεδία.
Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, η συντονισμένη επιχείρηση από την πλευρά του κυβερνητικού επιτελείου να βρεθεί η αξιωματική αντιπολίτευση απολογούμενη τόσο για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο όσο και για τη δράση της λεγόμενης ομάδας των «εκβιαστών – δημοσιογράφων», φανερώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται με «άσφαιρα πυρά» για την κοινοβουλευτική αναμέτρηση που ο ίδιος προκάλεσε, καθώς δεν μπορεί να εμφανιστεί με μια πολιτική ατζέντα που θα βασίζεται σε κάποιες επιτυχίες του κυβερνητικού σχεδιασμού.
«Αν ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί εμφανιστούν με αυτή την ατζέντα στη Βουλή, θα φάνε πολύ ‘ξύλο’…» σχολίαζε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, προαναγγέλλοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει πρώτον πρώτον πάνω στο γραφείο του τον φάκελο για ένα «σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ».
Το μήνυμα είναι ότι παράλληλα με την απογύμνωση της κυβέρνησης για την οικονομία, το προσφυγικό, την εξωτερική πολιτική ή την εγκληματικότητα και την ασφάλεια, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αναζητήσει εξηγήσεις και για ανοιχτές υποθέσεις που έχουν κατεδαφίσει το λεγόμενο αριστερό «ηθικό πλεονέκτημα» όπως τα πόθεν έσχες Σταθάκη και Φλαμπουράρη, οι καταδίκες Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση ή η προώθηση συγγενών και φίλων σε νευραλγικές θέσεις στην κρατική μηχανή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442