Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά

Ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά

Mε τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, στις 18 Μαρτίου 1936, συνέπεσε το φετινό πολιτικό μνημόσυνο στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά. Παρών ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ.Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ.Θεοδωράκης.

Mε τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, στις 18 Μαρτίου 1936, συνέπεσε το φετινό πολιτικό μνημόσυνο στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά. Παρών ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ.Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ.Θεοδωράκης.

Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε: «Τιμάμε τα 80 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενός πολύ μεγάλου πολιτικού που σφράγισε με την παρουσία του τον 20ο αιώνα.

» Ενός πολύ μεγάλου μεταρρυθμιστή, ο οποίος συγκρότησε όλους τους σύγχρονους θεσμούς του ελληνικού κράτους και ταυτόχρονα ενός μεγάλου οραματιστή που υπηρέτησε με συνέπεια μέχρι τέλους την ιδέα της δημοκρατίας, της ισότητας, της συγκρότησης μιας Ελλάδας ισχυρής και υπερήφανης».

Ο Κυρ.Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώθηκαν πριν λίγες μέρες 80 χρόνια από το θάνατο του πιο σπουδαίου Έλληνα πολιτικού, του Ελευθερίου Βενιζέλου.

» Ενός ηγέτη με όραμα. Ενός ηγέτη που δημιούργησε τη σύγχρονη Ελλάδα. Ενός μεγάλου μεταρρυθμιστή. Ενός ηγέτη, ο οποίος αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες με πείσμα, με επιμονή και πρωτοφανή γενναιότητα.

» Στις δύσκολες συνθήκες, που περνά σήμερα η χώρα, η πολιτική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι επίκαιρη περισσότερο παρά ποτέ.

» Ένας άνθρωπος, ο οποίος τόλμησε να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα. Ένας άνθρωπος, ο οποίος τόλμησε να υλοποιήσει γενναίες μεταρρυθμίσεις. Ένας άνθρωπος, του οποίου το προσωπικό ρολόι ήταν συγχρονισμένο με το ρολόι της Ιστορίας. Ένας άνθρωπος, όμως, ο οποίος εξέφρασε – με τον πιο αυθόρμητο τρόπο – τη λαϊκή ψυχή, την ψυχή του Κρητικού, την ψυχή του Έλληνα.

Η ιστορική του παρακαταθήκη παραμένει τόσο βαριά όσο είναι και επίκαιρη.»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Τιμάμε τον μεγάλο ηγέτη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τους παππούδες μας που αγωνίστηκαν για μια δυνατή Ελλάδα, της παραγωγής, της προκοπής, μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη.

» Και θυμόμαστε, ότι δεν δείλιασαν ακόμα και όταν ο λαός δεν τους πίστεψε. Με θάρρος επέμεναν στις μεγάλες αλλαγές που εκείνη την εποχή είχε ανάγκη η μικρή Ελλάδα. Θα πρέπει να βάλουμε έναν τίτλο. Οι λαοί δεν ακολουθούν τη μοίρα τους. Οι λαοί φτιάχνουν οι ίδιοι το μέλλον τους.

» Η ανάγκη της Ελλάδας είναι να έχει πολλούς Λευτέρηδες που θα αγωνιστούν με θάρρος για τις μεγάλες αλλαγές. Για κοινωνική δικαιοσύνη για δυνατή οικονομία χωρίς παράσιτα, για δυνατή παραγωγή.

» Η Κρήτη, είναι παράδειγμα αλλά μπορούμε ακόμα καλύτερα, ακόμα πιο δυνατά και ακόμα πιο ψηλά την Ελλάδα. Περνάμε μια δύσκολη περίοδο σαν χώρα. Δεν θέλω να πω από αυτό το σημείο φθηνά αντιπολιτευτικά λόγια. Η κυβέρνηση όμως, δεν έχει καταλάβει καλά τι πρέπει να κάνει αυτήν τη στιγμή για τους Έλληνες.

» Ελπίζω, το επόμενο διάστημα να υπάρξουν εκείνες οι δυνάμεις που θα αγωνιστούν μαζί με την πλειοψηφία του λαού για μια δίκαιη πιο δυνατή πατρίδα.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024